Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αναταραχή στο πρόγραμμα του Ολάντ λόγω της απαγωγής επτά Γάλλων στο Καμερούν

Φεβρουάριος 19th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αναταραχή στο πρόγραμμα του Ολάντ λόγω της απαγωγής επτά Γάλλων στο ΚαμερούνΑναταραχή στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα έχει προκαλέσει η υπόθεση απαγωγής επτά γάλλων πολιτών στο Καμερούν.

Το επεισόδιο, που συνέβη το πρωί και έγινε γνωστό λίγες ώρες αργότερα, έχει αναγκάσει τους συμβούλους του γάλλου ηγέτη να τον ενημερώνουν τακτικά αποσπώντας τον αρκετά από το ούτως ή άλλως σφιχτό πρόγραμμα της ολιγόωρης επίσκεψής του στην ελληνική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επτά γάλλοι πολίτες, τρεις ενήλικες και τέσσερα παιδιά (δύο αγόρια και δύο κορίτσια) απήχθησαν στον βορρά του Καμερούν κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία. Οι απαχθέντες είναι τουρίστες που είχαν πάει τη Δευτέρα να επισκεφτούν πάρκο άγριας φύσης στο Καμερούν.

Ο ίδιος ο Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε την απαγωγή των επτά Γάλλων στα διεθνή πρακτορεία και ενημερώνεται συνεχώς από τους συμβούλους του.

Οπως μετέδωσε το BBC, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι οι απαγωγείς ανήκουν σε «γνωστή τρομοκρατική ομάδα με βάση τη Νιγηρία» και ότι «πιθανότατα οι όμηροι έχουν μεταφερθεί εκτός Καμερούν και εντός Νιγηρίας». Ο γάλλος Πρόεδρος επιβεβαίωσε επίσης ότι οι απαχθέντες είναι οικογένεια.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 19th, 2013 at 20:18 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply