Η συνάντηση θα γίνει την Δευτέρα το απόγευμαΝέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις στις  6 το απόγευμα, στο μέγαρο Μαξίμου. Η αντιμετώπιση της ανεργίας, η καλύτερη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και η ανάσχεση της ύφεσης, βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα της σύσκεψης.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός έδωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ενώ τόνισε ότι το ΕΣΠΑ και οι επενδύσεις είναι η μόνη λύση για έξοδο από την ύφεση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του την Κυριακή τόνισε ότι η μεγάλη πρόκληση για τα επόμενα χρόνια είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας. “Το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας ακόμη και τώρα, εν μέσω κρίσης, δεν είναι οι απολύσεις είναι η αδυναμία προσλήψεων γιατί δεν δημιουργούνται θέσεις απασχόλησης. Είναι οι επισφαλείς θέσεις εργασίας που υπάρχουν ακόμη αλλά που άνθρωποι μέσης ηλικίας φοβούνται μην τις χάσουν” είπε.

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι “η δημόσια παραδοχή από το ΔΝΤ του λάθους στον υπολογισμό των επιπτώσεων από τη μείωση των δημοσίων δαπανών, συνιστά μια ομολογία αστοχίας. Η αναγνώριση αυτή δεν δημιουργεί πραγματικές δυνατότητες για αποκήρυξη των δανειακών δεσμεύσεων της χώρας. Υποδεικνύει όμως την ανάγκη μαζί με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και στην οικονομία, να υπάρξει τροποποίηση και συμπλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής”.

Megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.