Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στην Αθήνα για κρίσιμες επαφές οι αγρότες

Φεβρουάριος 18th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων

http://img.protothema.gr/DF3E0431DB00B33A21E010953804DAD4.jpgΣτις σημερινές επαφές τους με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων στην Αθήνα στρέφουν την προσοχή τους οι αγρότες από την Θεσσαλία και σ΄όλη την Βόρεια Ελλάδα. Στον κόμβο της Νίκαιας στη Θεσσαλία οι αγρότες συγκεντρώθηκαν και πάλι αλλά δεν προχώρησαν σε αποκλεισμούς δρόμων. Επιπλέον δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς τις κινητοποιήσεις των αγροτών των Σερρών και του Έβρου.

Από την άλλη πλευρά, στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες που βρίσκονταν στην περιοχή του αεροδρομίου, και συγκεκριμένα στη διασταύρωση «Πράσινα Φανάρια», αποφάσισαν να αποχωρήσουν, όπως άλλωστε είχε διαφανεί, και προχθες, από τη συνάντηση που είχαν με τον Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Ξενοφώντα Βεργίνη.

Την ίδια ώρα η συνεχής βροχή δεν αποτελεί εμπόδιο για τους αγρότες της Πελοποννήσου, που συνεχίζουν να δίνουν δυναμικό παρόν στα πέντε μπλόκα που υπάρχουν σε όλους τους νομούς της περιφέρειας, πλην Λακωνίας.

Όπως γράφει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, μετά την κατάληψη των διοδίων Σπαθοβουνίου και την διανομή πορτοκαλιών στους διερχόμενους οδηγούς, χθες οι αγρότες πήγαν στα διόδια Ζευγολατιού Κορινθίας, στο 95ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών και για μία ώρα περίπου σήκωσαν τις μπάρες αφήνοντας να περνούν χωρίς να πληρώνουν οι διερχόμενοι οδηγοί.

Στην συνέχεια οι αγρότες αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα. Σήμερα στα δικαστήρια της Κορίνθου, θα δικαστούν οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης κατά την διάρκεια επεισοδίων στο μπλόκο του Βέλου, όταν προσπάθησαν να καταλάβουν την εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών.

This entry was posted on Δευτέρα, Φεβρουάριος 18th, 2013 at 07:21 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply