Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οικονομικοί εισαγγελείς και… ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ

Φεβρουάριος 18th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στο στόχαστρο των Οικονομικών Εισαγγελέων τέθηκαν καταγγελίες σε βάρος της ΕΠΟ, ότι επί διοικήσεων Βασίλη Γκαγκάτση και Σοφοκλή Πιλάβιου υπέστη ζημιά περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ η ομοσπονδία, για πληρωμές ιατρικών εξετάσεων αθλητών που φέρονται να ήταν εικονικές.

Οι Εισαγγελείς κκ Πεπόνης και Μουζακίτης έδωσαν εντολή στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ να διενεργήσει έρευνα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο, ότι την περίοδο 2006-2011 και στο πλαίσιο του προγράμματος κάρτας υγείας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε αθλητές, κυρίως ερασιτεχνικών κατηγοριών, καταβλήθηκαν εκατομμύρια ευρώ για εικονικές εξετάσεις.

Βάσει των καταγγελιών, η ΕΠΟ υπέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2005 σύμβαση με την εταιρία OPEDEK ΑΕ για την δημιουργία κεντρικού συστήματος παρακολούθησης αθλητών σε θεραπευτήρια υγείας και 53 σταθμούς υγείας σε ολόκληρη την χώρα καθώς και για 250 χιλιάδες μετρήσεις (εξετάσεις). Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, η Ομοσπονδία είχε λάβει από την UEFA επιχορήγηση 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Αργότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, όταν η επίμαχη εταιρία απορροφήθηκε, η σύμβαση παρέμεινε σε ισχύ με την εταιρία PC SYSTEMS και υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2010 νέα σύμβαση για μεταφορά και διενέργεια ειδικών εξετάσεων βιολογικών δειγμάτων αθλητών.

Σύμφωνα με τις υπό διερεύνηση καταγγελίες, οι εν λόγω συμβάσεις ουσιαστικά ποτέ δεν υλοποιήθηκαν στο ακέραιο, καθώς, την επίμαχη περίοδο, η ΕΠΟ φαίνεται να καταβάλει ποσό 9,7 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί σε 1,5 εκατομμύριο μετρήσεις αθλητών ενώ στην πραγματικότητα οι μετρήσεις δεν φαίνεται να ξεπερνούν τις 15.530.

Η εντολή των Οικονομικών Εισαγγελέων προς την αρμόδια υπηρεσία του ΣΔΟΕ είναι να εξακριβώσει την βασιμότητα των καταγγελιών και να εντοπίσει αν και από ποια στελέχη της ΕΠΟ έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.

ΔΟΛ,  ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Δευτέρα, Φεβρουάριος 18th, 2013 at 22:56 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply