Η πεντάμορφη κι ο… Ασ-Τέρας!Σε άμεση… διάψευση των εκτιμήσεων ότι μπορεί να ξεφουσκώσει μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό προχώρησε ο Αστέρας Τρίπολης!

Η ομάδα του Τσιώλη εκμεταλλεύτηκε την τύχη της (δοκάρι του Ολαϊτάν στο 14’) και τις… σεσημασμένες αντεπιθέσεις της και με γκολ του Ράγιος (43’) και του νεοαποκτηθέντα Λένσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων επικράτησε 2-1 της επίσης εξαιρετικής Βέροιας.

Την κράτησε, έτσι, σε απόσταση αναπνοής από την επικίνδυνη ζώνη, την ώρα που ο ίδιος εκμεταλλευόταν άψογα τις απώλειες ΠΑΟΚ και Ατρομήτου και ξαναπερνούσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Παιχνίδι που… τσιμπιόσουν για να πιστέψεις ότι βλέπεις Σούπερ Λίγκα (και όχι ότι κοιμάσαι κι ονειρεύσαι τις ρεβάνς του Champions League) ήταν αυτό που ξεκίνησαν Βέροια και Αστέρας. Διότι ακόμα και στη χλίδα του σεντονιού -και όχι στο βούρκο του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας- δύσκολα στριμώχνονται 17 τελικές προσπάθειες (9 κι 8 αντίστοιχα) σε 45 λεπτά. Τόσο δύσκολα, όσο δύσκολο θα ήταν να τελειώσει χωρίς γκολ το ημίχρονο.

Δεν μπόρεσαν να το βάλουν λοιπόν οι γηπεδούχοι στο διάστημα που ήλεγχαν το ματς: Με υπεύθυνο τον Φούλοπ (σε τετ-α-τετ με τον Μοκάκε) και το δοκάρι του (σε τετ-α-τετ με τον Ολαϊτάν). Δεν μπόρεσε να το βάλει ούτε ο Φορμίκα -σε δυο καλά σουτ που είχε όταν ο Αστέρας ισορρόπησε. Μπόρεσε να το βάλει ο Ράγιος όμως -με απευθείας σουτ που λίγοι μπορούν να πιάσουν και λίγοι τερματοφύλακες (στους οποίους δεν συμπεριλήφθηκε ο Λόπεθ) μπορούν ν’ αποκρούσουν.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό του β’ ημιχρόνου το ματς άρχιζε να σε… προσγειώνει στην (ελληνική) πραγματικότητα. Αυτή που θέλει τις ευκαιρίες να λείπουν και τη σκοπιμότητα να περισσεύει. Όσο ο Αστέρας λοιπόν ενδιαφερόταν κυρίως για να προστατέψει το υπέρ του σκορ, η αγχωμένη Βέροια έμοιαζε εγκλωβισμένη στους διαδρόμους που (δεν) υπήρχαν προς την περιοχή του. Μπορούσε, έτσι, ν’ απειλεί μονάχα με μακρινά σουτ και στημένες φάσεις.

Κι αφού η πρώτη λύση δεν της βγήκε (ο Φούλοπ έβγαλε δύσκολα το ωραίο σουτ του Καλτσά), η δεύτερη της έδωσε τελικά το γκολ που δικαιούτο. Έστω κι αν ο Ορέστες χρειάστηκε να πηδήξει… στο Θεό -έπειτα από εκτέλεση κόρνερ- για να το πετύχει. Μάταια όμως. Διότι ο Λάσλο Λένσε- είχε αποφασίσει ν’ αρχίσει άμεσα απόσβεση. Μπορεί λοιπόν ο Λόπεθ να του είπε «όχι» σε φοβερό βολέ λίγο πριν το 90’. Δεν μπόρεσε να του πει τίποτα όμως λίγο… μετά το 90’, όταν εκμεταλλεύτηκε την άψογη μπαλιά του Κάφα και άφησε στον τόπο τη Βέροια.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Βέροια – Αστέρας Τρίπολης για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπες, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Ορέστες, Σνάουτσνερ (66’ λ.τ. Καλτσάς), Καλογέρης, Γεωργιάδης, Γκιγιέρμο, Ολαϊτάν, Μοκάκε, Κόστλι

Στον πάγκο έμειναν οι: Τζημογιάννης, Παυλίδης, Μενέντες, Κοτταρίδης, Ιωάννου, Μάνος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Πιπίνης, Καστέλς, Μπαρτολίνι, Τσαμπούρης, Αλβάρες (78’ Λέντσε), Φορμίκα, Ράγιος, Ντε Μπλάσις (83’ Κάφα), Ναβάρο, Καλαντζής (70’ Σέτι)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαντής, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Έργκον

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Μερκενίδης (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Γιώργος Μαραθιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.