Δεύτερος γύρος στην Κύπρο με Αναστασιάδη και Μαλά

Πρώτος ο Αναστασιάδης στην Κύπρο, αλλά χρειάζεται και δεύτερος γύροςΤο υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα με τον Νίκο Αναστασιάδη του ΔΗΣΥ να λαμβάνει το 45,46% των ψήφων, μολονότι τα exit polls του έδιναν 51,1% και τη νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Μάχη για τη δεύτερη θέση έδωσαν οι Μαλάς και Λιλλήκας. Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ έλαβε 26,91% έναντι 24,93% του Γιώργου Λιλλήκα και θα αντιμετωπίσει τον Νίκο Αναστασιάδη στις επαναληπτικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής.

Το γεγονός ότι ο Αναστασιάδης δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη από την πρώτη Κυριακή, αποτελεί ένα πλήγμα για το επενδυτικό κλίμα στην Κύπρο, εκτίμησε το Reuters. Πολλοί επενδυτές και οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι μια γρήγορη νίκη του υποψηφίου του ΔΗΣΥ θα σήμαινε και μια γρήγορη συμφωνία για τη διάσωση της οικονομίας της Κύπρου.

Η πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών στις 7.30 μ.μ. διέψευσε τα exit polls που νωρίτερα προεξοφλούσαν τη νίκη από την πρώτη Κυριακή του Νίκου Αναστασιάδη. Το ΡΙΚ έδινε ποσοστό 51,1% στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

Τα ιδιωτικά κανάλια στις εκτιμήσεις αποτελέσματος έδιναν τον Αναστασιάδη πάνω από το 50% αλλά στα όρια του στατιστικού σφάλματος. Το Μega Κύπρου έδωσε νίκη του Αναστασιάδη με 49-52%, ο Αντένα Κύπρου με 48-52% και το Σίγμα 49- 52,5%.

Σημειώνεται πάντως ότι το exit poll του ΡΙΚ συμπεριλαμβάνει αποτελέσματα και από ψηφοφόρους στην Ελλάδα και στη Βρετανία.

«Ο κυπριακός λαός αποφάσισε να γυρίσει σελίδα – το μήνυμά του είναι καθαρό. Θα περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Τάσσος Μητρόπουλος.

Πανηγυρικό κλίμα επικράτησε στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls.

Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία έφθασε στο 83,14%.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.