Θρίλερ στη Νιγηρία με απαγωγή Ελληνα από ενόπλουςΕνοπλοι επιτέθηκαν σε κατασκευαστική εταιρεία Setraco στη Νιγηρία και απήγαγαν έξι εργαζόμενους ένας εκ των οποίων είναι Ελληνας. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη ενημερώσει την οικογένεια του θύματος.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ένας έλληνας εργαζόμενος απήχθη το βράδυ του Σαββάτου ύστερα από ένοπλη επίθεση σε συγκρότημα κατοικιών όπου διαμένουν λιβανέζοι εργαζόμενοι στην κατασκευαστική Setraco.

Εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών στη Νιγηρία δήλωσε ότι ανάμεσα στους απαχθέντες είναι ένας βρετανός, ένας ιταλός, ένας έλληνας και τουλάχιστον δύο λιβανέζοι εργαζόμενοι στην κατασκευαστική εταιρεία Setraco Nigeria Limited. «Δύο από τους απαχθέντες είναι γυναίκες» προσέθεσε ο Αντάμου Αλίγιου, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε την Κυριακή επικοινωνία με τον ομόλογό του της Ιταλίας, Τζ. Τέρτσι, για το συντονισμό και την από κοινού αντιμετώπιση της κατάστασης. Επίσης οι δύο Αξιωματικοί σύνδεσμοι της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπηρετούν στην Ελληνική Πρεσβεία στη Νιγηρία συντονίζονται με τους ομολόγους τους των ενδιαφερομένων χωρών και βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τηρεί ενήμερο τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για όλες τις εξελίξεις.

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί και κρατικό αεροσκάφος για την περίπτωση, που θα κριθεί σκόπιμη η αποστολή κλιμακίου από την Αθήνα στη Νιγηρία.

«Εγινε μια επίθεση στο χώρο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco στον τομέα της πόλης της Τζάμα (200 χλμ. από την πόλη Μπαουτσί) από άγνωστους ένοπλους», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Πολιτείας του Μπαουτσί, ο Μοχάμεντ Λάνταν.

«Σκότωσαν τον φρουρό ασφαλείας του χώρου» δήλωσε ακόμη προσθέτοντας πως η αστυνομία διεξάγει έρευνες.

Οι δράστες είχαν προηγουμένως επιτεθεί στη φυλακή και σε ένα αστυνομικό τμήμα στην ίδια πόλη, αλλά απωθήθηκαν, δήλωσε ακόμη ο Λάνταν.

H επίθεση σημειώθηκε στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου η Setraco Nigeria Limited έχει αναλάβει την κατασκευή ενός μεγάλου αυτοκινητόδρομου.

ΤΑ ΝΕΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.