Αναθεώρηση του Μνημονίου, εξαιτίας του λάθους του ΔΝΤ, ζητεί η ΔΗΜΑΡΤην «τροποποίηση και τη συμπλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής» που έχει συμφωνήσει η χώρα με τους δανειστές της ζητεί η Δημοκρατική Αριστερά, λόγω του λάθους του ΔΝΤ στον πολλαπλασιαστή.

Το αίτημα της ΔΗΜΑΡ διατυπώνεται δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που συγκροτούν την κυβέρνηση.

Το κόμμα αναφέρει ως συγκεκριμένα πεδία τροποποίησης τον ΦΠΑ και την υπερφορολόγηση των συνεπών φορολογουμένων.

«Η δημόσια παραδοχή από το ΔΝΤ του λάθους στον υπολογισμό των επιπτώσεων από τη μείωση των δημοσίων δαπανών συνιστά μια ομολογία αστοχίας. Η αναγνώριση αυτή δεν δημιουργεί πραγματικές δυνατότητες για αποκήρυξη των δανειακών δεσμεύσεων της χώρας. Υποδεικνύει όμως την ανάγκη, μαζί με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία, να υπάρξει τροποποίηση και συμπλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Η ΔΗΜΑΡ προσθέτει ότι «η τροποποίηση πρέπει να αφορά σε μέτρα που επέφεραν αντίθετα από τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα, όπως η αύξηση του ΦΠΑ και η υπερφορολόγηση των συνεπών φορολογούμενων».

«Η συμπλήρωση πρέπει να αφορά σε μέτρα, όπως η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, η σημαντική αύξηση των αναπτυξιακών παρεμβάσεων σε στοχευμένα έργα, που δημιουργούν θέσεις εργασίας και η υποστήριξη των ανέργων με άμεσες δράσεις», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

Σύσκεψη των αρχηγών τη Δευτέρα

Εν τω μεταξύ, νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που συγκροτούν την κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία αναμένεται να εξεταστούν οι κυβερνητικές προτεραιότητες και η κατάσταση της οικονομίας.

Η συνάντηση διεξάγεται στη σκιά της άρνησης της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.