Από τη… λάσπη βγαίνει η ελπίδαΝίκη που της δίνει ελπίδες για την παραμονή της στην κατηγορία πέτυχε η Κέρκυρα στην έδρα της, επικρατώντας 2-1 του Πανιωνίου για την 22η αγωνιστική, σε ένα γήπεδο που θύμιζε βούρκο.Και από την… λάσπη βγήκε η ελπίδα για την Κέρκυρα, η οποία σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στον Πανιώνιο και μένει «ζωντανή» μάχη για την παραμονή, σε ένα γήπεδο το οποίο ήταν ακατάλληλο για να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Οι Φαίακες αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το τέρμα του Κολοβού στο 7’, μπόρεσαν να φέρουν το παιχνίδι… τούμπα και με μεγάλο πρωταγωνιστεί τον Γκέσιο με τα δύο γκολ που πέτυχε στο 38’ και στο 82’, έφτασαν σε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι είχαν να κερδίσουν στη Σούπερ Λίγκα από τον αγώνα του πρώτου γύρου απέναντι στους «κυανέρυθρους» στη Νέα Σμύρνη.

Στον αντίποδα ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς και πλέον ψάχνει βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια, ώστε να μην μπλέξει σε… περιπέτειες.

Με τον αγωνιστικό χώρο να θυμίζει περισσότερο… λίμνη παρά γήπεδο ποδοσφαίρου οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους, ώστε να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Ο Πανιώνιος ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 7ο λεπτό με τον Κολοβό να κάνει από κοντά το 1-0, μετά από κόρνερ του Σάμαρη και αδύναμο σουτ του Αυλωνίτη. Ό,τι είχε ετοιμάσει για το παιχνίδι ο Παπακώστας πήγε… στράφι, καθώς η Κέρκυρα σε ένα βαρύ γήπεδο θα έπρεπε να επιτεθεί για να φτάσει στην ισοφάριση.

Μέχρι το 30’ ο Πανιώνιος είχε την πρωτοβουλία και προσπάθησε να φτάσει και στο δεύτερο τέρμα. Η μεγάλη φάση για τους «κυανέθρους» ήρθε στο 30ο λεπτό με τον Σάμαρη να εκτελεί απευθείας το φάουλ και τον Αναστοσόπουλο να ακουμπάει όσο χρειαζόταν τη μπάλα για να την στείλει στο οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό μετά ο Κολοβός έκλεψε τη μπάλα και από πλάγια προσπάθησε να κάνει το 2-0, αλλά ο Αναστασόπουλος του αρνήθηκε το γκολ. Στο 32’ η Κέρκυρα έχασε την ευκαιρία για την ισοφάριση, με τον Γιάντση να βγαίνει μόνος του απέναντι στο Γιαννακόπουλο, αλλά να μην μπορεί να πιάσει το σουτ.

Στο 34’ οι Φαίακες πλησίασαν και πάλι στο γκολ, με τον Κυβελίδη να βγαίνει τετ α τετ, αλλά να μην μπορεί να περάσει τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου. Ό,τι δεν κατάφεραν οι συμπαίκτες το πέτυχε στο 38’ ο Γκέσιος, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση στα καρέ των «κυανέρυθρων» και έκανε το 1-1 για την Κέρκυρα. Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ολοκληρώνοντας ένα εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο.

Το δεύτερο ημίχρονο μέχρι και το 70’ δεν είχε καλό ρυθμό, με τους ποδοσφαιριστές να δείχνουν κουρασμένοι από την προσπάθεια να παίξουν ποδόσφαιρο σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, στο τελευταίο 20λεπτο και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιτεθούν και να πάρουν τη νίκη. Ο Γιάντσης για την Κέρκυρα στο 71’ και ο Μενδρινός για τον Πανιώνιο στο 72΄δεν κατάταφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Κυβελίδης στο 78’ δεν μπόρεσε να κάνει το 2-1 για τους γηπεδούχους, με τον Γιαννακόπουλο να τον σταματάει στο τετ α τετ. στο 82’, όμως ο Γκέσιος με το δεύτερο τέρμα του στην αναμέτρηση, έδωσε το προβάδισμα στους Φαίακες, εκμεταλλευόμενος την ασταθή επέμβαση του Γιαννακόπουλου σε φάουλ του Λεόν. Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος με την Κέρκυρα να φτάνει σε μία πάρα πολύ μεγάλη νίκη που της δίνει ελπίδες για την παραμονή.

Τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Κέρκυρα – Πανιώνιος για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Κέρκυρα (Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Σταμόγιαννος (74’ Ηλιάδης), Λεόν, Έντερ, Αρμένης, Γιάντσης, Γκέσιος (89’ Τσοκάνης), Ζουμπουλάκης, Κυβελίδης

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Πετρούσης, Κρητικός, Βασιλόγιαννης, Σιμώσης

Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Αυλωνίτης, Κολοβός, Γουνδουλάκης (70’ Μενδρινός), Ρόκας (61’ Οκόγιε), Σάμαρης, Ντούνης, Κούρντι, Παντίδος, Τόσκας, Κοντοχρήστος (85’ Μπεγλεκτσής)

Στον πάγκο: Ανέστης, Γιαννούλης, Παναγιωτούδης, Καρτσαμπάς

 

Άλκης Κακολύρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.