Φωτογραφίες από τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο μετεωρίτης

Τουλάχιστον 1.000 τραυματίες και τεράστιες υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός της πτώσης μετεωρίτη, βάρους περίπου 10 τόνων, την Παρασκευή το πρωί στην κεντρική Ρωσία.

Ο μετεωρίτης διαλύθηκε ψηλά στην ατμόσφαιρα πάνω από την κεντρική Ρωσία, ωστόσο ένα θραύσμα του φέρεται να έπεσε σε μια παγωμένη λίμνη της επαρχίας Τσελιαμπίνσκ, όπου άνοιξε τρύπα διαμέτρου έξι μέτρων.

Ζημιές καταγράφηκαν σε έξι πόλεις, ενώ κατέρρευσε και μέρος της οροφής ενός μικρού εργοστασίου.

Οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο μετεωρίτης εισήλθε στην ατμόσφαιρα της γης με ταχύτητα 54.000 μέτρων και έσπασε σε κομμάτια σε απόσταση 30-50 χιλιομέτρων από το έδαφος.

Η πτώση των κομματιών προκάλεσε εκρήξεις, από τις οποίες έσπασαν τζάμια στην περιοχή.

Κάτοικοι στο Τσελιαμπίνσκ και στο Σβερντλόσκ περιέγραψαν σκηνικά αποκάλυψης, με «φλεγόμενα αντικείμενα να πέφτουν από τον ουρανό», τη «γη να τρέμει» και τζάμια των κτιρίων να σπάνε ενώ είχαν ενεργοποιηθεί οι περισσότεροι συναγερμοί αυτοκινήτων επιτείνοντας τον πανικό.

«Υπήρξε πανικός. Κανείς δεν γνώριζε τι συνέβη. όλοι τρέχαμε από σπίτι σε σπίτι να ρωτήσουμε αν είναι όλοι καλά» λέει ο Σεργκέι Χαμέτοφ από το Τσελιαμπίνσκ. «Είδαμε μία λάμψη στον ουρανό και ακολούθησε μία εκκωφαντική βροντή» Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών ζημιές έχουν καταγραφεί σε περισσότερες από έξι πόλεις στην περιοχή των Ουραλίων.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.