Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Συναγερμός και στα γερμανικά σούπερ μάρκετ για το κρέας αλόγου…

Φεβρουάριος 15th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Συναγερμός και στα γερμανικά σούπερ μάρκετ…

Λαζάνια με κρέας αλόγου κατέληξαν και στα γερμανικά σούπερ μάρκετ. Γνωστή αλυσίδα απέσυρε από τα ράφια κατεψυγμένο προϊόν. Αυστηρούς ελέγχους επί τρεις μήνες συστήνει την ίδια ώρα η Κομισιόν.

Την ώρα που το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου που έφερε την ένδειξη βοδινού αρχίζει να απασχολεί και τις υγειονομικές αρχές της Γερμανίας, η Κομισιόν ζητά από όλες τις χώρες μέλη να προχωρήσουν από την 1η Μαρτίου και για τρεις μήνες σε έλεγχο του DNA βοδινού κρέατος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εντοπίζονται ίχνη από κρέας αλόγου.

Σήμερα  Παρασκευή ειδικοί από τις 27 χώρες μέλη αναμένεται να συζητήσουν τη σχετική πρόταση που κατέθεσε ο αρμόδιος για θέματα Υγείας κοινοτικός επίτροπος Τόνιο Μποργκ. Οι πρώτοι 2.500 γενετικοί έλεγχοι αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο μήνα ενώ οι 200 θα γίνουν στη Γερμανία. Το κρέας θα ελέγχεται και για την ύπαρξη της καρκινογόνου ουσίας φενυλβουλταζόνης. Πρόκειται για ένα φάρμακο που χορηγείται σε ζώα, κυρίως σε άλογα, ως παυσίπονο και αντιπυρετικό.

Έλεγχοι στη Γερμανία

Στη Γερμανία γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ απέσυρε από τα ράφια κατεψυγμένα λαζάνια καθώς σε ελέγχους τυχαίων δειγμάτων βρέθηκαν ποσότητες κρέατος αλόγου. «Ύποπτα» προϊόντα βάζουν τώρα στο μικροσκόπιο και άλλες μεγάλες αλυσίδες, όπως η Kaiser´s Tengelmann, Rewe, Edeka και Eismann. Όπως εξήγησε ο αρμόδιος για την Προστασία των Καταναλωτών υπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Γιοχάνες Ρέμελ, από την αξιολόγηση των τιμολογίων προέκυψε ότι μεταξύ Νοεμβρίου του 2012 και Ιανουαρίου του 2013 κατέληξαν μέσω ενός μεσάζοντα «ύποπτα» προϊόντα στη Γερμανία.

Η θυγατρική της Metro, Real, απέσυρε χθες το βράδυ από τα ράφια των καταστημάτων της τα κατεψυγμένα λαζάνια ‘TiP Lasagne Bolognese, 400 γρ.’ «Πρόκειται για ένα καθαρά προληπτικό μέτρο, καθώς δεν υπάρχει καμία ένδειξη για ενδεχόμενο κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών», ανακοίνωσε η εταιρία.

Το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου αποκαλύφθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, όταν σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες βρέθηκαν ποσότητες κρέατος αλόγου σε γεύματα που βάσει ετικέτας περιείχαν μοσχαρίσιο κιμά.

Deutsche Welle

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 15th, 2013 at 09:52 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply