Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πληρώνουμε μία από τις ακριβότερες τιμές βενζίνης παγκοσμίως

Φεβρουάριος 15th, 2013 by Χρήστος Μίμης

http://4.bp.blogspot.com/-3Hc0DeIl7B0/URz9mUwmOVI/AAAAAAAABS0/1HytWz4_Xrc/s1600/100.jpgΣύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα, που ξεπέρασε σε μέσο όρο το 1,8 ευρώ το λίτρο, είναι η έκτη ακριβότερη από 60 χώρες.

Οι Έλληνες πληρώνουν μία από τις ακριβότερες στον κόσμο τιμή βενζίνης την ώρα μάλιστα που οι μισθοί τους ”βυθίζονται” αναφέρει σε έρευνα του το πρακτορείο Bloomberg.
Όπως προκύπτει η Ελλάδα είναι η έκτη ακριβότερη στον κόσμο, με πρώτη την Τουρκία όπου η μέση τιμή του λίτρου είναι στα 2 ευρώ.

Σύμφωνα με το Bloomberg οι Έλληνες ”χαλάνε” το 15% του μεροκάματου για μόλις ένα λίτρο βενζίνης και συνολικά το 4,8% του εισοδήματος τους για να ”φουλάρουν” το ντεπόζιτο τους!

Μάλιστα η έρευνα αυτή έγινε πριν τις νέες αυξήσεις στην βενζίνη, που στην Αττική ξεπέρασε το 1,8 ευρώ η μέγιστη τιμή, ενώ η ακριβότερη είναι στην Περιφέρεια του Πειραιά με 1,995 ευρώ.

www.newsit.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 15th, 2013 at 16:06 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply