Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα της ΝΔ, πτώση της Χ.Α, πλήρη ανατροπή στο ΠΑΣΟΚ

Φεβρουάριος 15th, 2013 by Χρήστος Μίμης

http://www.eklogika.gr/uploads/files-2/polls/Alco-Newsit_14-2-13.jpgΝέα δημοσκόπηση της Alco για το Newsit.gr, δίνει προβάδισμα μιας μονάδας στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, εξαιτίας της ανόδου κυρίως της ΝΔ και όχι της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ. Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό καταγράφεται πτώση της Χρυσής Αυγής. Επίσης, σημειώνεται σχετική άνοδος του ΠΑΣΟΚ, αλλά διατυπώνεται με ένταση από τους ερωτηθέντες κυρίως ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, η «απαίτηση» το νέο ΠΑΣΟΚ να μη θυμίζει απολύτως τίποτε από το παλιό. Στο ερώτημα «Πόσο σας εκφράζουν τα κόμματα που ψηφίσατε το 2012;» το 44% απαντά ότι δεν το εκφράζουν!

Πιο αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα λαμβάνουν:

ΝΔ 21,2%
ΣΥΡΙΖΑ 20,2%
ΧΡ.ΑΥΓΗ 9,4%
ΠΑΣΟΚ 7,2%
ΑΝΕΛ 5%
ΚΚΕ 4,8%
ΔΗΜΑΡ 4%
ΑΛΛΟ 5,3%
ΛΕΥΚΟ 4%
ΑΠΟΧΗ 11%
ΔΞ 7,9%

Τα ποσοστά των κομμάτων μετά την αναγωγή έχουν ως εξής:

ΝΔ: 24,95

ΣΥΡΙΖΑ: 23.8%

ΠΑΣΟΚ: 8,5%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,9%

Χρυσή Αυγή: 11,15

ΔΗΜΑΡ: 4,7%

ΚΚΕ: 5,6%

Άλλο: 6,2%

Αναποφάσιστοι: 9,3%

Εντυπωσιακό επίσης είναι το γεγονός ότι στο ερώτημα : «Πόσο σας εκφράζουν τα κόμματα που ψηφίσατε το 2012;» δηλαδή πριν από λίγους μήνες, το συντριπτικό ποσοστό που φτάνει το 44% απαντά όχι!
Το ναι δεν αγγίζει ούτε το 50%!

Βαγγέλη άλλαξέ τα όλα!

Αυτό φαίνεται να ζητούν οι ψηφοφόροι – όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ – από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αν θέλει να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματός του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο ερώτημα “τι πρέπει να Κάνει ο Βενιζέλος για να επανακάμψει το ΠΑΣΟΚ” η απάντηση όλων των ψηφοφόρων είναι “να τα αλλάξει όλα”.

Τόσο το σύνολο των ψηφοφόρων, όσο και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να ακούν το όνομα ΠΑΣΟΚ.

Είναι εντυπωσιακό ότι σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς, όσο και το 50% από το σύνολο των ψηφοφόρων στέλνουν το εξής μήνυμα:
“Εμείς κόμμα που να λέγεται ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε”.

Επίσης, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, θεωρούν ότι όλες αυτές τις αλλαγές μπορεί να τις φέρει εις Πέρας ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και το θέτουν αυτό ως προϋπόθεση για να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος.

Η δημοσκόπηση έγινε από τις 7 έως τις 12 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων σε όλη την Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 15th, 2013 at 07:34 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply