Τώρα τον σώζει… μόνο ένα θαύμα

Τώρα τον σώζει… μόνο ένα θαύμα
Ο Ολυμπιακός είναι με την πλάτη στον τοίχο και με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης, μετά την ήττα με σκορ 3-0 από την Λεβάντε στην Ισπανία.
Ο κακός Ολυμπιακός σε συνδυασμό με δύο λάθος αποφάσεις του Γκράφε, ηττήθηκε 3-0 από την Λεβάντε στην Ισπανία και πλέον τον σώζει… ένα θαύμα στο «Γ. Καραϊσκάκης», για να συνεχίσει στους «16» του Europa League. Ο Ριός (10’) άνοιξε το σκορ, ενώ ένα πέναλτι-εφεύρεση (χαμένο από τον Μάρτινς) έφερε κόκκινη στον Αμπντούν. Ένα ακόμα λάθος από τον διαιτητή, έφερε τον Μπαρκέρο (40’), να πανηγυρίζει από την άσπρη βούλα, ενώ ο Μάρτινς (56’) ολοκλήρωσε τον θρίαμβο.

Κακός με πολλά αμυντικά κενά ο Ολυμπιακός, δεν μπόρεσε, να απειλήσει την εστία των Ισπανών και πλέον τα πράγματα στον επαναληπτικό του Φαλήρου (21/2) είναι εξαιρετικά δύσκολα. Συγκινητική η παρουσία του κόσμου, που δεν σταμάτησε να φωνάζει και να ενισχύει την ομάδα του.

Πως έπαιξε:

Ο Μίτσελ εμπιστεύτηκε τον Βλαχοδήμο, ενώ έδειξε εμπιστοσύνη και στον Μοντέστο, στο πλάι του Φέισα. Στο τέρμα ήταν ο Μέγιερι, ο Μανιάτης ήταν δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Κοντρέρας και Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας. Οι Φέισα και Μοντέστο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ οι Βλαχοδήμος, Αμπντούν και Μασάντο ήταν πίσω από τον Τζεμπούρ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο, άφηναν κενά στην άμυνα και ένα από αυτά εκμεταλλεύτηκε νωρίς ο Ρίος, ο οποίος με προσποίηση σε Χολέμπας και Κοντρέρας, άνοιξε το σκορ. Οι παίκτες του Μίτσελ δεν έβρισκαν τρόπο να αντιδράσουν, αφού η πολυπρόσωπη άμυνα της Λεβάντε δεν τους έδινε τους χώρους που έψαχναν. Η άνοδος του Μανιάτη και του Χολέμπας από τα δύο άκρα της άμυνας (για να προστεθεί παίκτης παραπάνω στην επίθεση) έφερνε ακόμα περισσότερα αμυντικά κενά.

Ένα αχρείαστο φάουλ του Αμπντούν στην γραμμή του πλαγίου (!) έφερε μια κίτρινη κάρτα και ένα πέναλτι εφεύρεση του Γερμανού ρέφερι, έστειλε τον Αλγερινό από νωρίς στα αποδυτήρια και άφησε τους Πειραιώτες να «παλεύουν» δέκα στον αγωνιστικό χώρο. Το πέναλτι, από τον Μάρτινς χάθηκε, όμως μια νέα ανακάλυψη του κ. Γκράφε με τον Χολέμπας να ανατρέπει τον Λόπεζ εκτός περιοχής, έγινε πέναλτι, το οποίο ο Μπαρκέρο έκανε από την «άσπρη» βούλα δύο τα τέρματα των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, ενώ χαρακτηριστικό ήταν πως δεν υπήρχε καμία τελική, πλην ενός σουτ του Τζεμπούρ που κόντραρε στα σώματα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μίτσελ να θέλει να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ο Μοντέστο έμεινε στα αποδυτήρια, ο Γκρέκο μπήκε, όμως ουδέποτε ο Ιταλός κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και φυσικά να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των Ισπανών. Παράλληλα, ο Φέισα έμεινε μοναδικός αμυντικός χαφ και τα κενά που δημιουργήθηκαν ήταν ακόμα πιο πολλά.

Από ένα κακό κοντρόλ του Σέρβου ξεκίνησε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων με τον Μάρτινς, ο οποίος με την ταχύτητά του, πέρασε εύκολα και τον Μανωλά και πλάσαρε τον Μέγιερι. Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς όμως ο Ολυμπιακός να φτάνει με αξιώσεις την περιοχή του Νάβας. Ο Τζεμπούρ, θα μπορούσε να ξαναβάλει τους «ερυθρόλευκους» στο παιχνίδι της πρόκρισης, όμως σημάδεψε το δοκάρι, στην μοναδική καλή στιγμή του μέσα στο παιχνίδι. Το τελευταίο σφύριγμα της λήψης βρήκε τον Ολυμπιακό να φεύγει από την Ισπανία χωρίς να έχει νίκη σε 13 παιχνίδια και πλέον, η υπόθεση πρόκριση να δυσκολεύει για τα καλά.

Λεβάντε (Ιγκάσιο Μαρτίνεθ): Νάβας, Πέδρο Λόπεζ, Ναβάρο, Ρόδας, Χουανφράν, Ιμπόρα, Ντιόπ (60’ Μίτσελ), Ριός (67’ Βάλντο), Μπαρκέρο, Ρούμπεν Γκαρσία, Μάρτινς (82’ Ακουαφρέσκα).

Στον πάγκο: Μουνούα, Καράμπελας, Λελ, Γκόμεζ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Μανιάτης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Φέισα, Μοντέστο (46’ Γκρέκο), Μασάντο (75’ Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος (59’ Μήτρογλου), Αμπντούν, Τζεμπούρ.

Στον πάγκο: Κάρολ, Λυκογιάννης, Ιμπαγάσα, Σιόβας.

Διαιτητής: Γκράφε (Γερμανία)
Βοηθοί: Χέκερ (Γερμανία), Χένσελ (Γερμανία)
Γήπεδο: Ciutat De Valencia

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.