Μοιρασιά σε Μαδρίτη, Ντόνετσκ και ανοιχτοί «λογαριασμοί»

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθαν 1-1 στο «Μπερναμπέου» στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «16» του Champions League σε μία αναμέτρηση που κατέγραψε 41 (!) τελικές προσπάθειες και έτσι αναμένεται σπουδαία η παράσταση στο «θέατρο των ονείρων» σε δύο εβδομάδες. Στο άλλο ματς της βραδιάς, η ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ προηγήθηκε δύο φορές, αλλά δεν κατάφερε να το «κρατήσει» με τη Ντόρτμουντ να ισοφαρίζει σε 2-2 λίγο πριν από το τέλος.

Φόρτσαραν στα πρώτα 45′ και μετά κλάταραν…

Μόλις στο 5′ ήρθε η πρώτη πραγματική σπουδαία ευκαιρία την Ρεάλ, με τον Φάμπιο Κοεντράο να σουτάρει μέσα από την περιοχή και την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι του Νταβίντ ντε Χέα.

Αφού «πάγωσε» για λίγο ο ρυθμός εν συνεχεία, στο 20′ ήρθε η ώρα να «παγώσει» για τα καλά το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», καθώς ο Ντάνι Γουέλμπεκ άνοιξε το σκορ για τους Άγγλους. Ο διεθνής επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντιέγκο Λόπεθ με κοντινή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γουέιν Ρούνεϊ.

Στο 28′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο τείχος και επέστρεψε στον Πορτογάλο που σούταρε με το αριστερό, χάνοντας καλή ευκαιρία με το σουτ να περνά ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά όμως αργότερα ο Ρονάλντο κατάφερε να σκοράρει και να κάνει το 1-1 (30′) με κεφαλιά από την σέντρα του Άνχελ ντι Μαρία από αριστερά.


๔๓๒๑ฮ FOOTYROOM.COM από footyroom

Λίγο έλειψε στο 34′ ο Γουέλμπεκ να δώσει ξανά προβάδισμα στους φιλοξενούμενους καθώς «τσίμπησε» τη μπάλα από την σέντρα του Ρόμπιν φαν Πέρσι, αλλά βρήκε λίγο και ο Ντιέγκο Λόπεθ διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο Νταβίντ ντε Χέα σταμάτησε τα σουτ των Ρονάλντο και Ντι Μαρία στο 49′ και το 51, ενώ στο 53′ ο Αργεντινός έπιασε ένα τρομερό σουτ που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ισπανού πορτιέρο, ο οποίος απλά κοίταζε την πορεία της μπάλας και αν κατευθυνόταν στο τέρμα του μάλλον δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα.

Στο 61′ ο Ντε Χέα πάντως σταμάτησε εντυπωσιακά με το πόδι το κοντινό σουτ στην κίνηση του Φάμπιο Κοεντράο, έπειτα από την σέντρα του Κεντίρα από δεξιά.

Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία στο 72′, όταν αρχικά σούταρε δυνατά με το δεξί και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντιέγκο Λόπεθ, αφού αυτός βρήκε με ακροδάχτυλα την μπάλα, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ολλανδός κοντρόλαρε με το στήθος, πλάσαρε τον Ντιέγκο Λόπεθ, αλλά η μπάλα πήγαινε αργά προς τα δίχτυα και ο Τσάμπι Αλόνσο πρόλαβε και έδιωξε.

Ρεάλ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντιέγκο Λόπεθ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Αρμπελόα, Κεντίρα, Εζίλ, Τσάμπι Αλόνσο (84′ Πέπε), Ντι Μαρία (75′ Μόντριτς), Ρονάλντο, Μπενζεμά (60′ Ιγκουαϊν).
Μάντσεστερ Γ. (Αλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Ράφαελ, Εβρά, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Έβανς, Κάρικ, Καγκάουα (64′ Γκιγκς), Ρούνι (86′ Αντερσον), Ουέλμπεκ (73′ Βαλένσια), Φαν Πέρσι.

Ο Χούμελς έκανε του… κεφαλιού του στο 2-2 μέσα στην Ουκρανία

Στο παιχνίδι του «Ντονμπάς Αρένα», Σαχτάρ και Ντόρτμουντ ήρθαν επίσης ισόπαλες με 2-2, αποτέλεσμα που δίνει τον πρώτο λόγο στην πρωταθλήτρια Γερμανίας που έχει τη ρεβάνς στο «σπίτι» της. Ο αμυντικός Ματς Χούμελς σημείωσε και τα δύο γκολ των Βεστφαλών, όμως φέρει ευθύνη για το δεύτερο τέρμα των Ουκρανών. Το ματς έγινε σε βαρύ κλίμα, αφού ολόκληρη η Ουκρανία έχει συγκλονιστεί από την αεροπορική τραγωδίας στο Ντόνετσκ και μάλιστα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν από την σέντρα.

Στο ξεκίνημα, η Ντόρτμουντ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και μάλιστα έφτασαν κοντά στο 0-1 στο 17′ όταν η κεφαλιά του Ματς Χούμελς σταμάτησε στο δοκάρι του Πιατόφ. Ωστόσο, οι Ουκρανοί ήταν αυτοί που με τη συμπλήρωση μισής ώρας άνοιξαν το σκορ κόντρα στην ροή του αγώνα με τον αρχηγό της Ντάριο Σέρνα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ.

Πάντως, η Μπορούσια δεν το έβαλε κάτω και στο 41′ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Λεβαντόσφκι, έπειτα από πάσα του Γκέτσε.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 45′ με τον Τεϊσέιρα να μην καταφέρνει να πλασάρει από πλάγια θέση στο μισό μέτρο από το τέρμα!


๔๓๒๑ฮ FOOTYROOM.COM από footyroom

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε με τις ομάδες να προσέχουν κυρίως τις άμυνες τους. Στο 61’ μπήκε η χρυσή αλλαγή του Λουτσέσκου, ο Ντάγκλας Κόστα, ο οποίος στο ντεμπούτο του με την Σαχτάρ, κατάφερε να σκοράρει στο 68′.

Μετά από βαθιά μπαλιά από την άμυνα, απέφυγε τον Χούμελς και με βολέ έγραψε το 2-1. Στο 73′ ο Λεβαντόφσκι έχασε μια ακόμη ευκαιρία, όμως στο 87’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σμέλτσερ, ο Χούμελς έκανε του… κεφαλιού του γράφοντας το 2-2.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου):
Πιατόφ, Σρνα, Τσιγκρίνσκι, Χούμπσμαν, Ρατς, Φερναντίνιο, Αλεξ Τεϊσέιρα (84′ Εντουάρντο), Μκιταριάν, Λουίς Αντριάνο, Τάισον (61′ Ντάγκλας Κόστα).

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ):
Βαϊντενφέλερ, Χιούμελς, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Φελίπε Σαντάνα, Κελ, Μπλαστσικόφσκι (80′ Λάιτνερ), Μπέντερ, Γκέτσε, Λεβαντόφσκι, Ρόις (90′ Σίμπερ) .

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

19 Φεβρουαρίου
Πόρτο-Μάλαγα
Αρσεναλ-Μπάγερν

20 Φεβρουαρίου
Γαλατάσαραϊ-Σάλκε
Μίλαν-Μπαρτσελόνα

 

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.