Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Θέλουμε να φύγουμε από την Κοζάνη» λένε οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Video)

Φεβρουάριος 14th, 2013 by Χρήστος Μίμης

«Η τοπική κοινωνία της Κοζάνης και η Δυτική Μακεδονία, δεν δείχνουν έμπρακτα πως θέλουν το Πανεπιστήμιο» δήλωσε ο γραμματέας του συλλόγου φοιτητών του τμήματος μηχανολόγων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών Πέτρος Περλαντίδης, προσθέτοντας πως 10 χρόνια τώρα όλοι αυτοί που έλεγαν και υποσχέθηκαν πως ήθελαν να «δώσουν» για το ίδρυμα, δεν το έπραξαν.

«Εμείς ζητάμε να λυθούν τα προβλήματα που έχουμε ως φοιτητές, όπως να λυθεί το κτηριακό, η μεταφορά των φοιτητών, η σίτιση και οι εστίες, και δε δεύτερη φάση η περιφέρεια και ο δήμος να πιέσουν ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις καθηγητών για να επανδρθεί σωστά το πανεπιστήμιο.

Αν όλα αυτά δεν γίνουν εμείς ως φοιτητικός σύλλογος δηλώνουμε πως είμαστε σύμφωνοι με το σχέδιο «Αθηνά» και τη διοικητική του εκχώρηση στο ΑΠΘ και γιατί όχι αν πάλι δεν λυθούν τα προβλήματα και με την χωρική του συγχώνευση» δήλωσε ο γραμματέα του φοιτητικού συλλόγου.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δυο χρόνια που ο φοιτητικός σύλλογος, δηλώνει ευθαρσώς πως η φοιτητική κοινότητα δεν επιθυμεί να μείνει στην Κοζάνη απο τη στιγμή που το Πανεπιστήμιο δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Ουσιαστικά ο σύλλογος, συμφωνεί με το σχέδιο «Αθηνά» πως πρέπει να υπάρξει αναδιοργάνωση στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με τμήματα που πρέπει να κλείσουν, μεταξύ αυτών και το τμήμα μηχανικών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Γι αυτό και οι φοιτητές καλούν την τοπική κοινωνία και τους φορείς να δείξουν έμπρακτα πως στηρίζουν το Πανεπιστήμιο για να μη μπει «λουκέτο».

«Αν δεν στελεχωθεί το Πανεπιστήμιο, τότε λέμε ναι στη διοικητική συγχώνευση με το ΑΠΘ, κλείσιμο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και μελλοντική του συγχώνευση στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ. Και πριν δυο χρόνια που κάναμε τις καταλήψεις προσπαθούσαμε να πιέσουμε για να λυθούν τα προβλήματά μας αλλά δεν πιέσαμε φαίνεται όσο έπρεπε» προσθέτει ο κ. Περλαντίδης.

Τέλος οι φοιτητές ζητούν απο το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης και το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, να μην εκδόωσουν ένα ακόμη ψήφισμα και να κάνουν επιτέλους πράξη τα όσα λένε για στήριξη του Πανεπιστήμιου.

«Είπαν πως θα παραχωρήσουν το ΒΙΟΠΑ ξύλου αλλά το θέμα κόλλησε. Δεν μπορούν να βρουν 150.000 ευρώ όλοι αυτοί οι φορείς που θέλουν όπως λένε να μείνουμε εδώ;» πρόσθεσε ο κ. Περλαντίδης.

Δείτε:

Σωκράτης Μουτίδης στο www.kozani.tv

This entry was posted on Πέμπτη, Φεβρουάριος 14th, 2013 at 09:02 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply