Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μήνας Αποκρατικοποιήσεων…

Φεβρουάριος 14th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Κρίσιμο μήνα χαρακτηρίζουν τον Απρίλιο, για την εξέλιξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και για την επίτευξη του στόχου των 2,5 δισ. ευρώ από έσοδα σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Στις 5 Απριλίου θα πρέπει να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΠΑΠ, οι οποίες θα αποσφαγιστούν περίπου μια εβδομάδα αργότερα
  • Στις 12 Απριλίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ. Η αποσφράγιση των προσφορών αναμένεται λίγο αργότερα. Στελέχη του Ταμείου αποκρατικοποιήσεων αναφέρουν ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι παραμένει εντός του διαγωνισμού η ρωσική εταιρεία, για την οποία φημολογείται ότι θα δώσει ένα πολύ υψηλό τίμημα
  • Στη συνέχεια θα προχωρήσουν προς αποκρατικοποίηση οι 6 προξενικές κατοικίες
  • Περίπου στο τέλος Απριλίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το ακίνητο στην Αφάντου της Ρόδου
  • Στο τέλος Μαρτίου θα περάσει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων η ΛΑΡΚΟ, τόσο το μεταλλείο όσο και το εργοστάσιο. Στη συνέχεια το Ταμείο μέσω ενός οχήματος ειδικού σκοπού θα προχωρήσει στην εκμετάλλευση.

Χθες  εγκρίθηκε από το Ταμείο η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Επίσης, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος άλλαξε την διάταξη που αφορά στις βραχονησίδες και πλέον δεν συζητείται για πώληση αλλά για μακροχρόνια μίσθωση.

Μegatv.com

This entry was posted on Πέμπτη, Φεβρουάριος 14th, 2013 at 19:53 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply