Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημοσθένης Κουπτσίδης: «Τα Γρεβενά προσφέρουν τα καλύτερα στους φοιτητές του ΤΕΙ» …(Video)

Φεβρουάριος 14th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα Γρεβενά σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «ΑΘΗΝΑ» μίλησε ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης την Πέμπτη (14/2) στα τοπικά ΜΜΕ.

«Με τον διαφαινόμενο σχεδιασμό, φαίνεται πως τα Γρεβενά είναι (συγκριτικά  με τους υπόλοιπους νομούς) σε πλεονεκτική θέση».

Ανέφερε ακόμη τις συχνές επαφές που έχει η «επιτροπή του ΤΕΙ» που συστάθηκε για την υποστήριξη των θέσεων των Γρεβενών, με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Χαραλαμπίδη , για την καλύτερη αντιμετώπιση των όποιων ζητημάτων, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει και τις   οικονομικές διευκολύνσεις  που θα παρέχουν οι άνθρωποι του ΚΤΕΛ, των ΤΑΧΙ, των εμπόρων αλλά και των ιδιοκτητών ειδών εστίασης στους φοιτητές, οι οποίοι θα φιλοξενούνται στις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις και μάλιστα με τα χαμηλότερα ενοίκια.

Ο Δημοσθένης Κουπτσίδης ευχαρίστησε και τον Βουλευτή Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη για τις ενέργειες που έκανε για το ΤΕΙ, και «καυτηρίασε» τα όποια δημοσιεύματα…

Πιο αναλυτικά:
Μετά τις αλλαγές που έφερε το Πρόγραμμα «ΑΘΗΝΑ» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου όλα δείχνουν ότι τα Γρεβενά βγαίνουν κερδισμένα, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, αλλά και σε αυτές που θα γίνουν, ώστε να έχουμε όπως δήλωσε ένα ΤΕΙ βιώσιμο και ελκυστικό.

Για το λόγο αυτό έχουμε προχωρήσει στη σύσταση άτυπης επιτροπής, η οποία προέκυψε μετά από τις συναντήσεις που προηγήθηκαν παρουσία και του Πρόεδρου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Χαραλαμπίδη, στην οποία συμμετέχουν ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Κοψαχείλης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Γρεβενών κ. Δασταμάνης, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Κουπτσίδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Ράμμος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παρασκευαΐδης και ο Πρόεδρος Εστίασης κ. Τσαπατσάρης.

Στόχος μας είναι είπε μέσα από συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις και ενέργειες να προετοιμαστούμε καλύτερα για την υποδοχή των νέων σπουδαστών, αλλά και να αντικρούσουμε όλους αυτούς οι οποίοι διαδίδουν ψευδώς, ότι το παράρτημα του ΤΕΙ στα Γρεβενά δε διαθέτει σύγχρονες κτηριακές υποδομές, ότι ο Δήμος δε διαθέτει καινούργια κτήρια για τη στέγαση των φοιτητών, ενώ κάνουν λόγο ακόμη και για αφιλόξενους κατοίκους.

Σε όλους αυτούς απαντάμε με «εικόνες», επιχειρήματα και στοιχεία τα οποία πιστοποιούν τα σύγχρονα κτήρια που διαθέτουμε και τα οποία ήδη έχουμε καταθέσει στον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, τον οποίο επισκεφθήκαμε με το Βουλευτή του τόπου μας την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013, τόνισε ο Δήμαρχος, ενώ αναφερόμενος στη φιλοξενία των Γρεβενιωτών αυτή είπε είναι γνωστή όχι μόνο στους σπουδαστές που φοιτούν ήδη στο Παράρτημα του ΤΕΙ Γρεβενών, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες. Είναι ένα θέμα με το οποίο δεν θα ασχοληθούμε άλλο και δεν μπλέκουμε σε αυτού του είδους τις αντιπαραθέσεις, οι οποίες είναι κακόβουλες και μόνο κακό κάνουν στο τόπο μας.

Εμείς κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την καλύτερη υποδοχή των φοιτητών σε όλους τους τομείς. Θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και να ελαχιστοποιήσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Θα πρέπει να απομονώσουμε παράλληλα όλες εκείνες τις «αιρετικές» φωνές που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να δημιουργήσουν σύγχυση στους Δημότες.

Ο κερδισμένος θα είναι ο τόπος μας και για αυτόν πρέπει να παλέψουμε όλοι μας, μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα. Για το λόγο αυτό ως τοπική κοινωνία πρέπει να είμαστε θετικοί σε αυτή την εξέλιξη.
Ο αγώνας κατέληξε ο κ. Δήμαρχος είναι κοινός.

This entry was posted on Πέμπτη, Φεβρουάριος 14th, 2013 at 15:19 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply