Φωτο: RTΕνάντια στις σκοτεινές προφητείες που θέλουν την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ να φέρνει, την καταστροφή, υπάρχουν και αυτοί που χάρηκαν. Εν προκειμένω, οκτώ ακτιβίστριες της φεμινιστικής οργάνωσης Femen που εισέβαλαν στη Notre Dame του Παρισιού για να δηλώσουν την αντίθεσή τους με τα πιστεύω του μέχρι πρότινος πνευματικού ηγέτη των Καθολικών. Αφού φώναξαν συνθήματα όπως «Bye bye Βενέδικτε», «Όχι άλλος Πάπας» και «Όχι άλλη ομοφοβία», η ασφάλεια τις πέταξε έξω.

Την ίδια ώρα, η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το νόμο που επιτρέπει το γάμο των ομοφυλόφιλων και τις υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ανοίγοντας το δρόμο για την εφαρμογή της ιστορικής αυτής μεταρρύθμισης. Το νομοσχέδιο, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από κύκλους συντηρητικών και από θρησκευτικές ομάδες, υπερψηφίστηκε με 329 ψήφους υπέρ έναντι 229 κατά. Για να γίνει νόμος του γαλλικού κράτους θα πρέπει να περάσει και από τη γαλλική Γερουσία, στην ψηφοφορία που θα γίνει στις 2 Απριλίου. Η Γαλλία αναμένεται να γίνει η ενδέκατη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων είναι νόμιμος. Αντίστοιχη νομοθεσία πέρασε την περασμένη εβδομάδα και στη Βρετανία.

Rt, guardian

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.