Λαμία: Ενταση και συμπλοκές αγροτών με δυνάμεις των ΜΑΤ Ένταση και συμπλοκές σημειώθηκαν σήμερα το μεσημέρι μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών.

Στο μεταξύ, μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης, είπε «τηρούμε με ευλάβεια τις υποσχέσεις που δώσαμε στους αγρότες».

Από την πρώτη στιγμή είδαμε τα αιτήματά τους και τους δείξαμε τι δεχόμαστε και τι μπορεί να γίνει, είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι «κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και σιγά-σιγά όλα λύνονται».

Στον κόμβο της Κουλούρας επί της Εγνατίας οδού, οι ροδακινοπαραγωγοί, παρά τη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο, εμμένουν στις θέσεις τους, έχοντας το βλέμμα τους στραμμένο στην Αθήνα, όπου συνεδρίαζε το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των αγροτών σχετικά με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης μπλόκα υπάρχουν στα Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου) και στην Χαλκηδόνα.

Οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών-Καβάλας, έκλεισαν το δρόμο για μία ώρα από τις 2.30 το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, παραμένει το μπλόκο στο Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως στις Σέρρες.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας -Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στο κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού στη Μαυρολέκη,στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης.

Με σημερινή της ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), καλεί όλους τους κτηνοτρόφους να ενισχύσουν τα μπλόκα των αγροτών και καταγγέλλει τα μέτρα ως εμπαιγμό, ζητώντας και την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιου Τσαυτάρη. Παράλληλα, η ΠΕΚ, προαναγγέλλει και καθαρά κτηνοτροφικές κινητοποιήσεις εντός του Μαρτίου, με κορύφωση το κεντρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στα μέσα Απριλίου.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.