Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία υπέρ της παραίτησης Πάπα

Φεβρουάριος 13th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Φωτο: RTΕνάντια στις σκοτεινές προφητείες που θέλουν την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ να φέρνει, την καταστροφή, υπάρχουν και αυτοί που χάρηκαν. Εν προκειμένω, οκτώ ακτιβίστριες της φεμινιστικής οργάνωσης Femen που εισέβαλαν στη Notre Dame του Παρισιού για να δηλώσουν την αντίθεσή τους με τα πιστεύω του μέχρι πρότινος πνευματικού ηγέτη των Καθολικών. Αφού φώναξαν συνθήματα όπως «Bye bye Βενέδικτε», «Όχι άλλος Πάπας» και «Όχι άλλη ομοφοβία», η ασφάλεια τις πέταξε έξω.

Την ίδια ώρα, η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το νόμο που επιτρέπει το γάμο των ομοφυλόφιλων και τις υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ανοίγοντας το δρόμο για την εφαρμογή της ιστορικής αυτής μεταρρύθμισης. Το νομοσχέδιο, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από κύκλους συντηρητικών και από θρησκευτικές ομάδες, υπερψηφίστηκε με 329 ψήφους υπέρ έναντι 229 κατά. Για να γίνει νόμος του γαλλικού κράτους θα πρέπει να περάσει και από τη γαλλική Γερουσία, στην ψηφοφορία που θα γίνει στις 2 Απριλίου. Η Γαλλία αναμένεται να γίνει η ενδέκατη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων είναι νόμιμος. Αντίστοιχη νομοθεσία πέρασε την περασμένη εβδομάδα και στη Βρετανία.

Rt, guardian

 

This entry was posted on Τετάρτη, Φεβρουάριος 13th, 2013 at 16:41 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply