Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των λογιστών – φοροτεχνικών της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και από την Κεντρική Μακεδονία, στην ενημερωτική διημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΕΦΕΕ) N. Κοζάνης στις 2 και 3 Φεβρουαρίου 2013 στην Πτολεμαΐδα, για τις αλλαγές στο φορολογικό, στον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών και τις αλλαγές στα εργασιακά.

Την ικανοποίησή του για την μεγάλη συμμετοχή στη διημερίδα εξέφρασε ο νέος πρόεδρος της ΕΦΕΕ N. Κοζάνης, Δημήτρης Παρλάνης μιλώντας στον «Π», επισημαίνοντας ότι σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς την παρακολούθησαν πάνω από 270 φοροτεχνικοί από τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και από την Έδεσσα, Βέροια και Θεσσαλονίκη, αλλά και διότι κατατοπίστηκαν αναφορικά με τις τρομακτικές αλλαγές που ισχύουν πλέον στη φορολογία». Σε δήλωσή του εξάλλου αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου των φοροτεχνικών, αφού η οικονομική έχει σοβαρό αντίκτυπο και στους ίδιους, αφού πλέον κυνηγούν τους πελάτες μας για να τους πληρώσουν.

Σχολιάζοντας μάλιστα τις αλλαγές στο φορολογικό ο κ. Παρλάνης είπε ότι «πολλά πράγματα που γνωρίζαμε τα διαγράφουμε πλέον με μια μονοκονδυλιά και έχουμε να κάνουμε με ένα καινούριο καθεστώς» και σημείωσε ότι του χρόνου θα υπάρξουν και νέες αλλαγές στο φορολογικό, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει σε μια απλοποίηση του φορολογικού προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα για να υπάρξουν επενδύσεις στη χώρα μας, αφού «οι συνεχείς αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς καθιστούν αποτρεπτική οποιαδήποτε ξένη επένδυση στην Ελλάδα».
Σε κάθε περίπτωση, τόνισε την ανάγκη «να υπάρξει επιτέλους ένα σταθερό φορολογικό σύστημα στη χώρα μας, τόσο για να ξέρει ο κόσμος που πατάει όσο και για να μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους οι φοροτεχνικοί».

Ο πρόεδρος της ΕΦΕΕΕ χαρακτήρισε «σαρωτικές» και τις αλλαγές που έχουν επέλθει στα εργασιακά κατ’ εντολή της τρόικας και που διαλύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων αλλά και έχει ως συνέπεια «να έχει δημιουργηθεί ένα δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο πλέον στα εργατικά».

Ο κ. Παρλάνης σημείωσε ακόμη ότι στο πλαίσιο της φορολογικής διημερίδας τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν στην οικονομία της χώρας και παρουσιάστηκαν στοιχεία «που καταδεικνύουν ότι ο κόσμος πλέον έχει φθάσει στα όριά του, αφού πολύς κόσμος με τους φόρους και τα χαράτσια δεν μπορεί πλέον να καλύψει ούτε στοιχειώδεις ανάγκες». Η κατάσταση, αυτή, πρόσθεσε, «έχει σοβαρό αντίκτυπο όχι μόνο στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στον κλάδο των ελευθέρων επαγγελματικών επαγγελματιών φοροτεχνικών, αφού όλοι είμαστε πλέον σε ένα διαρκές κυνήγι ρευστού. Οι πελάτες μας δεν μας πληρώνουν, γιατί έχουν να καλύψουν ένα σωρό υποχρεώσεις, να πληρώσουν φόρους και χαράτσια με αποτέλεσμα να αφήνουν τελευταία την πληρωμή του λογιστή τους. Τον άνθρωπο δηλαδή που διαβάζει ολονυχτίς για να μπορέσει να προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και να τον βγάλει τον δαίδαλο των νόμων, εγκυκλίων και νομοθετημάτων. Έχουμε πλέον ένα πολύ σοβαρό θέμα, αφού κυνηγάμε τους πελάτες μας για να μας πληρώσουν».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.