Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αναβαθμισμένο το νέο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής στα Γρεβενά

Φεβρουάριος 12th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»

Αλλαγές σε θετική κατεύθυνση έφερε το πολυαναμενόμενο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» στην πόλη των Γρεβενών, καθώς η αναδιάταξη του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, βρίσκει το παράρτημα του ΤΕΙ Γρεβενών, με ένα νέο τμήμα που έχει μεγαλύτερες προοπτικές βιωσιμότητας από τα προϋπάρχοντα τμήματα.

Το νέο τμήμα των Γρεβενών με την επωνυμία Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής με έδρα τα Γρεβενά, συγκροτείται από το υφιστάμενο τμήμα Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία των Γρεβενών και από το τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών Καστοριάς, το οποίο σύμφωνα με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» μεταφέρεται στα Γρεβενά. Το Τμήμα Διοίκησης και Συστημάτων Εφοδιασμού που υπήρχε στα Γρεβενά, αλλά δεν είχε εισακτέους και θα έκλεινε, μεταφέρεται σε αντίστοιχο τμήμα της Κατερίνης.

Το Τμήμα «Μηχανικών Πληροφορικής» που θα «φιλοξενεί» πλέον η πόλη των Γρεβενών, θα είναι ένα από τα 6 Τμήματα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για πιο αναβαθμισμένο τμήμα, καθώς θα διαθέτει 12 θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού (μέλη ΔΕΠ), ενώ συνολικά το Παράρτημα του ΤΕΙ Γρεβενών, με τα τρία τμήματα που διέθετε είχε συνολικά μόλις 5 θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Φυσικά, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» οι φορείς των Γρεβενών, θα επιδιώξουν μέσα από τεκμηριωμένες προτάσεις να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την πρόταση του υπουργείου για την περιοχή τους.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 12th, 2013 at 08:15 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply