Τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο αστυνομική δύναμη φοβάται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από την ομάδα που επιτέθηκε με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και παραμένει αλώβητη.

Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει ο πιο επικίνδυνος εν ενεργεία «πυρήνας» του αντάρτικου πόλης να «απαντήσει» στις συλλήψεις των τεσσάρων νεαρών στην Κοζάνη, αλλά και στις καταγγελίες για βασανισμό τους.

Η ανησυχία της ΕΛ.ΑΣ. εντείνεται για δύο επιπλέον λόγους: Ο πρώτος είναι ότι οι τρομοκράτες που στόχευσαν τον περασμένο Ιανουάριο το γραφείο του πρωθυπουργού θεωρείται ότι δεν πέτυχαν απόλυτα το σκοπό τους, με αποτέλεσμα οι φόβοι για επανάληψη ενός εντυπωσιακού χτυπήματος να πολλαπλασιάζονται. Και αυτό διότι φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται οι μαρτυρίες πως ένας από τους δράστες κρατούσε ρουκετοβόλο RPG-7 που δεν χρησιμοποιήθηκε.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη λεωφόρο Συγγρού. Αυτό μπορεί, σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές, να σημαίνει ότι οι τρομοκράτες περιμένουν να χτυπήσουν ξανά και να στείλουν προκήρυξη και για τις δύο επιθέσεις.

Τα μέλη της οργάνωσης -όπως περιγράφονται από αυτόπτες μάρτυρες που τους είδαν απέναντι από τα γραφεία της Ν.Δ.- είναι μεγαλύτερης ηλικίας από τους τέσσερις συλληφθέντες της Κοζάνης και μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί. Φέρονται να βασίζονται στη «στεγανότητα» της ομάδας, στο πλεονέκτημα αιφνιδιασμού και στο γεγονός ότι έχουν κρατήσει… αποστάσεις από νεαρότερους και πιο «ευάλωτους» τρομοκράτες.

Η Αντιτρομοκρατική φοβάται ότι ο επόμενος στόχος τους μπορεί να είναι αστυνομική δύναμη και για αυτό έχουν δοθεί σχετικές εντολές από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για αυξημένη επιφυλακή. Οι έρευνες, πάντως, για να βρεθεί γιάφκα-κρησφύγετό τους στην Αττική δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα, καθώς η επίθεσή τους ήταν καλά μελετημένη ώστε να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη.

Έρευνες για τους «μικρούς»

Έρευνες στα δύο τρίκλινα δωμάτια του ξενοδοχείου «Αργώ», τα οποία είχαν νοικιαστεί από τους συλληφθέντες της διπλής ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης, πραγματοποίησε προχθές η Αντιτρομοκρατική στην περιοχή του Βόλου.

Εκεί διανυκτέρευσε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στις 30 και τις 31 Ιανουαρίου σχεδόν όλη η ομάδα (6-8 άτομα) που συμμετείχε στην επίθεση η οποία έγινε μία μέρα μετά. Στο ξενοδοχείο της οδού Δημητριάδος, δίπλα από το λιμάνι του Βόλου, εκτιμάται ότι μετέφεραν και τον οπλισμό τους, καθώς εμφανίστηκαν με τσάντες και βαλίτσες.

Η ενοικίαση έγινε από τον Δημήτρη Πολίτη, ο οποίος χρησιμοποίησε πλαστά στοιχεία ταυτότητας που ανήκουν σε 20χρονο φοιτητή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ανάμεσα στους θαμώνες των δύο δωματίων φέρεται να ήταν και μία γυναίκα, η οποία την ημέρα της ληστείας ανέλαβε να απομακρύνει τους περαστικούς και τους περίεργους από το σημείο.

Αστυνομικοί ερεύνησαν για ώρες τα δύο δωμάτια αναζητώντας γενετικό υλικό, δαχτυλικά αποτυπώματα και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θα μπορούσε να βοηθήσει τις έρευνές τους.

«Δεσμούς» με την πόλη του Βόλου είχαν στο παρελθόν πολλά από τα άτομα που έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Τον Μάρτιο του 2011 η Αντιτρομοκρατική έκανε έφοδο σε διαμέρισμα-γιάφκα στην οδό Ελλησπόντου στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου συνελήφθησαν οι Γιώργος Νικολόπουλος, Παναγιώτης Νικολόπουλος, Νταμιάνο Μπολάνο και Χρήστος Τσάκαλος.

Στο διαμέρισμα αυτό είχε βρεθεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, και δαχτυλικό αποτύπωμα του 25χρονου «τοξοβόλου», που είναι ο ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη. Ο ίδιος ο «τοξοβόλος», πάντως, αρνείται σε επιστολή που είχε στείλει σε ιστοσελίδα ότι είναι μέλος της «Συνωμοσίας των Πυρηνών της Φωτιάς».

Αλέξανδρος Καλαφάτης, στον Ελεύθερο Τύπο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.