ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΙΟΝΙ-ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΠΤΗΣΕΙΣ

Δώδεκα νεκροί σε ΗΠΑ - Καναδά από τον «Νέμο»

Να ξαναβρούν τους κανονικούς τους ρυθμούς προσπαθούν οι κάτοικοι των βορειοανατολικών πολιτειών μετά την πρωτοφανή χιονοθύελλα που στοίχισε την ζωή σε 9 ανθρώπους, αφήνοντας χιλιάδες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και προκαλώντας χάος στις συγκοινωνίες με ακυρώσεις χιλιάδων πτήσεων.

Στους νεκρούς συγκαταλέγεται και ένα 14χρονο αγόρι από την Βοστόνη. Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στον Καναδά, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι κάτοικοι από την Πενσυλβάνια μέχρι το Μέιν προσπαθούν τώρα να απομακρύνουν τις τεράστιες ποσότητες χιονιού που έφθασε σχεδόν το ένα μέτρο. «Πραγματικά δεν έχουμε που να βάλουμε το χιόνι» λέει η κάτοικος της Βοστόνης, Άλισον Ράις, προσπαθώντας να απομακρύνει το χιόνι με το φτυάρι.

Περίπου 370.000 καταναλωτές εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα, ενώ μέχρι χθες, ο αριθμός των κατοίκων που έμειναν στο σκοτάδι ήταν σχεδόν διπλάσιος.

Τρία από τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης με την μεγαλύτερη κίνηση άρχισαν να εξυπηρετούν και πάλι τους ταξιδιώτες, ενώ οι πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά σήμερα στο Logan International στην Βοστόνη και το Bradley International στο Κονέκτικατ.

Μέσα στο σαββατοκύριακο ακυρώθηκαν πάνω από 5000 πτήσεις, ενώ ακυρώθηκαν πολλά δρομολόγια τρένων.

CNN

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.