Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παραιτείται ο Πάπας Βενέδικτος (Video)

Φεβρουάριος 11th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στις 28 Φεβρουαρίου θα υποβάλλει την παραίτησή του ο Πάπας Βενέδικτος -Τι τον οδηγεί σε αυτή την απόφαση

Εγκαταλείπει τα καθήκοντά του ο Πάπας Βενέδικτος, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Σύμφωνα με δικές του δηλώσεις, λόγοι υγείας τον οδηγούν σε αυτή την απόφαση. Θα υποβάλλει την παραίτησή του στις 28 Φεβρουαρίου.

“Δεν έχω τη δύναμη πια να συνεχίσω”. “Γι’ αυτό το λόγο, και έχοντας πλήρη επίγνωση της πράξεώς μου, και με δική μου ελεύθερη βούληση παραιτούμαι από τη θέση του Αρχιεπισκόπου της Ρώμης ως διάδοχος του Αγίου Πέτρου”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η δήλωση του Πάπα Βενέδικτου

Ο αδερφός του Πάπα, Τζορτζ Ράτσινγκερ, δήλωσε ότι οι γιατροί συμβούλεψαν τον Ποντίφικα να μην πραγματοποιήσει άλλα υπερατλαντικά ταξίδια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βατικανού, ο Πάπας αποφάσισε να παραιτηθεί έχοντας πλήρη συνείδηση και σκεπτόμενος ελεύθερα.

Από την περασμένη χρονιά ο Πάπας εμφανίστηκε να περπατά με τη βοήθεια μπαστουνιού, ενώ έχει παρουσιάσει δυσκολίες στην ανάγνωση των κειμένων.

Νέος Πάπας αναμένεται να εκλεγεί στα τέλη Μαρτίου.

Το κοσμικό όνομα του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ είναι Γιόζεφ Άλοϊς Ράτσινγκερ και μετά το θάνατο του Ιωάννη Παύλου του Β’, εξελέγη από το συμβούλιο των καρδιναλίων (κονκλάβιο) στις 19 Απριλίου 2005, και έγινε μετά τον Αδριανό ΣΤ’ ο πρώτος ερμανός Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας μετά από 482 χρόνια.

Τρεις μέρες πριν εκλεγεί Πάπας έκλεισε τα 78. Έτσι από το 1730 και μετά είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία εκλεγμένος Πάπας. Το όνομα που επέλεξε για την ενθρόνισή του ήταν Βενέδικτος ΙΣΤ’.


Pope Benedict XVI announces he will resign on… από Zoomin_Canada

Ο τελευταίος Πάπας, που παραιτήθηκε, είναι ο Σελεστίνος ο Ε’, το 1294. Στον παπικό θώκο παρέμεινε πέντε μήνες.

Ο Πάπας Γρηγόριος ο 12ος στη διάρκεια του 1415 εξαναγκάστηκε να παραδώσει την παπική εξουσία σε άλλον πνευματικό ιεράρχη, διεκδικητή της, στην σκιά μιας πολύ έντονης δημόσιας διαμάχης τους.

Στο τελευταίο του Tweet, ο Πάπας Βενέδικτος σημειώνει ότι “Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη, στη δύναμη και στο έλεος του Θεού. Είμαστε όλοι αμαρτωλοί, αλλά η Χάρη του μας μεταμορφώνει και μας κάνει καινούργιους”.

H επίσημη ανακοίνωση:

This entry was posted on Δευτέρα, Φεβρουάριος 11th, 2013 at 16:51 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply