Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ιάπωνες: «Βάλτε εσώρουχα στα γυμνά αγάλματα»

Φεβρουάριος 11th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου σκανδαλίζει τους Ιάπωνες

«Βάλτε εσώρουχα στα γυμνά αγάλματα»Εκατομμύρια άνθρωποι τα θαυμάζουν κάθε χρόνο, αλλά οι Ιάπωνες τα βρίσκουν… πρόστυχα και προσβλητικά. Αρκετοί κάτοικοι του Οκουιζουμόμ στην Ιαπωνία κοκκινίζουν από ντροπή στη θέα αντιγράφων της Αφροδίτης της Μήλου και του Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγέλου, που έχουν τοποθετηθεί σε πάρκο της πόλης τους.

Τα αγάλματα στήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι και έγιναν δεκτά με χαρά από πολλούς κατοίκους, ιδίως από εκείνους που έχουν επισκεφθεί το Λούβρο και την Φλωρεντία και έχουν δει τα πρωτότυπα.

Ωστόσο, κάποιοι δεν μπορούσαν να ανεχθούν τη γύμνια των αγαλμάτων και ζήτησαν από το δήμαρχο να παρέμβει και να καλύψει τα επίμαχα σημεία με ύφασμα. Το βασικό τους επιχείρημα ήταν ότι «θα σκανδαλίζονταν τα παιδιά».

Ο δήμαρχος, Γιότζι Μορινάγκα δεν υπέκυψε στις πιέσεις και αποφάσισε να μην φορέσει… σλιπάκι στον Δαβίδ ή σουτιέν στην Αφροδίτη. Όπως δήλωσε ο ίδιος στον Τύπο, «ο κόσμος θα συνηθίσει τα αγάλματα με τον καιρό και θα τα εκτιμήσει.

www.newsbeast.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Φεβρουάριος 11th, 2013 at 16:04 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply