Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημόσιο: έρχονται 11.000 απολύσεις υπαλλήλων άμεσα

Φεβρουάριος 11th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η τρόικα έρχεται τον επόμενο μήνα και για την εκταμίευση 2,8 δισ. ευρώ απαιτεί απολύσεις και μάλιστα άμεσα. Η κυβέρνηση για να μπορέσει να πείσει ότι θα κάνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στις επόμενες ημέρες θα κάνει την αρχή με επίορκους και κοπανατζήδες.

Δεν είναι μόνο το νούμερο που θέλει 25.000 αποχωρήσεις μέσα στο χρόνο. Πρέπει άμεσα να φύγουν οι μισοί από αυτούς του υπαλλήλους ώστε να πεισθεί η τρόικα ότι υπάρχει πρόθεση.

Στα όσα έχει δεσμευτεί η ελληνική πλευρά για τη μείωση του δημοσίου δεν έχει προχωρήσει παρά μόνο το οργανόγραμμα κάποιων από τα υπουργεία.

Στο οργανόγραμμα προβλέπεται δραματική μείωση των θέσεων, αλλά όλα αυτά έχουν μείνει στα χαρτιά.

Η εντολή τώρα είναι σαφής. Πρέπει άμεσα να βρεθούν 11.000 υπάλληλοι οι οποίοι δεν θα τεθούν σε εφεδρεία αλλά θα απολυθούν και μάλιστα άμεσα.

Ο αριθμός πλησιάζει σύμφωνα με τις πληροφορίες τους 11.000 υπαλλήλους. Ο αριθμός αυτός αφορά σε υπαλλήλους που ήδη έχουν παραπεμφθεί σε πειθαρχικά συμβούλια ή υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν σχετικές ποινές. Υπαλλήλους που αποδεδειγμένα ανήκουν στην κατηγορία των “κοπανατζήδων” έχουν λάβει δηλαδή μακροχρόνιες και αδικαιολόγητες άδειες, αλλά και υπαλλήλους που έχουν υποβάλει πλαστά έγγραφα.
Έχουν εντοπιστεί ήδη χιλιάδες υπάλληλοι που έχουν υποβάλει πλαστά δικαιολογητικά κυρίως οικογενειακής κατάστασης.

Φαίνεται ωστόσο ότι οι παραπάνω υπάλληλοι δεν αρκούν για να καλύψουν τον αριθμό των 11.000 που θα βρεθούν εκτός δημοσίου και έτσι δόθηκε εντολή να ανοίξουν οι φάκελοι όλων των υπαλλήλων που υπηρετούν στο δημόσιο.

 

www.newsit.gr

This entry was posted on Δευτέρα, Φεβρουάριος 11th, 2013 at 10:09 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply