Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Eμφιαλωμένο νερό: Μάθετε τα μυστικά για την κατανάλωσή του στον κόσμο που προκαλούν θλίψη!

Φεβρουάριος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Eμφιαλωμενο νερο: Μαθετε τα μυστικα για την καταναλωση του στον κοσμο που προκαλουν θλιψη!Νερό, ένα τόσο ιερό πράγμα. Και νομίζω ότι οι άνθρωποι το έχουμε ξεχάσει τελείως αυτό. Αποτελεί ίσως ένα από τα πιο σημαντικά δομικά στοιχεία της ζωής.

Απ’ όσα γνωρίζω, δεν υπάρχει άλλη ουσία σε αυτόν εδώ τον πλανήτη που να είναι σαν το νερό. Είναι το μόνο που μπορεί να είναι και στις τρεις καταστάσεις. Στερεό, υγρό και αέριο. Καταπληκτικό, έτσι; Αυτό το γεγονός προκαλούσε σύγχυση στους επιστήμονες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θα πρότεινα να ρίξετε μια ματιά στο http://www.liveh2o.org και την έρευνα του Dr. Masaru Emoto.

Διαβάστε παρακάτω μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφορίες για το εμφιαλωμένο νερό.

Ενώ ένα μεγάλο μέρος του κόσμου μας αναζητά απεγνωσμένα πόσιμο νερό, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες δαπανούν δισεκατομμύρια για εμφιαλωμένο νερό, όταν έχουν απόλυτα καθαρό νερό βρύσης και άμεσα διαθέσιμο. Όχι μόνο δαπανούμε άσκοπα χρήματα για νερό με χαμηλότερες προδιαγραφές από εκείνες του νερού βρύσης, αλλά γεμίζουμε επίσης τους χώρους υγειονομικής ταφής με δισεκατομμύρια πλαστικά με βάση το πετρέλαιο που χρειάζονται πάνω από 1.000 χρόνια για να διασπαστούν.

– Η τιμή του εμφιαλωμένου νερού είναι μέχρι και 10.000 φορές το κόστος του νερού βρύσης.

– Ετησίως, οι Αμερικάνοι καταναλώνουν 8.6 δισεκατομμύρια λίτρα εμφιαλωμένο νερό.

– Το 40% του συνόλου των εμφιαλωμένων νερών λαμβάνεται από τις δημοτικές πηγές νερού (δηλαδή από εκεί που λαμβάνουμε και το νερό βρύσης).

– Το 22% από τις δοκιμασμένες μάρκες εμφιαλωμένου νερού περιέχει χημικές προσμείξειςσε επίπεδα πάνω από τα αυστηρά όρια της υγείας.

– 17 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού κάθε χρόνο… αρκετά καύσιμα για να τροφοδοτήσουν 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα για ένα χρόνο.

– Χρειάζεται 3 φορές η ποσότητα του νερού ενός μπουκαλιού εμφιαλωμένου νερούγια να παραχθεί το μπουκάλι αυτό.

– Μόνο 1 στα 5 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού ανακυκλώνεται.

– Τα άλλα 4 συμβάλλουν στα 3 δισεκατομμύρια απόβλητα από πλαστικά μπουκάλια νερού.

 

dailyarticle.gr

This entry was posted on Κυριακή, Φεβρουάριος 10th, 2013 at 10:03 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply