Ήταν πάντα παρέα με μία πανύψηλη, αδύνατη κοπέλα. Με ατημέλητη εμφάνιση, «ανακατεμένα μαλλιά, έμοιαζε με χαλαρό έφηβο, όπως και η μελαχρινή φίλη του». Δεν πολυμιλούσε σε τρίτους, αλλά με το κορίτσι «συζητούσαν ασταμάτητα και γελούσαν».

Έτσι περιγράφουν τον 20χρονο Νίκο Ρωμανό, έναν εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, κάτοικοι πέριξ της γωνιακής πολυκατοικίας στη διασταύρωση των οδών Αλκέτου 28 και Ιλιάδος στο Παγκράτι, όπου ο νεαρός νοίκιαζε -με την αληθινή ταυτότητά του- διαμέρισμα τετάρτου ορόφου, από τις 20 Δεκεμβρίου 2012 ως τις 20 Ιανουαρίου 2013.

Στο ήσυχο τετράγωνο του Παγκρατίου, πάνω από την πολύβουη οδό Φιλολάου, ξύπνησαν μνήμες «17 Νοέμβρη», αφού, η οδός Αλκέτου βρίσκεται μια ανάσα από τη συμβολή Δαμάρεως 73 και Φρύνης, όπου είχε εντοπιστεί γιάφκα της 17Ν το καλοκαίρι του 2002. Προχθές, η γειτονιά -έστω και για λίγο- του Νίκου Ρωμανού «γύρισε» σχεδόν έντεκα χρόνια πίσω, αφού «ζώστηκε» από τις Αρχές που εισέβαλαν στο κρησφύγετο, όπως το χαρακτήρισε η Αστυνομία, της ομάδας των τεσσάρων, με τους περιοίκους να παρακολουθούν από τα μπαλκόνια τους.

Ο Νίκος Ρωμανός φέρεται να έμεινε στο διαμέρισμα της Αλκέτου για πρώτη φορά τέλη Δεκεμβρίου 2012. Κάτοικοι όμως τον θυμούνται να τριγυρνά εκεί αρκετούς μήνες πριν. «Ερχόταν με μία κοπέλα από τον Μάιο. Τους έβλεπα τακτικά, αλλά τους έχασα μετά τον Αύγουστο» είπε στη «δημοκρατία» ο Στέφανος Κακανάκης, ιδιοκτήτης γειτονικού πρακτορείου ΠΡΟΠΟ. «Κάθονταν οι δυο τους για 10 – 15 λεπτά. Ξεφύλλιζαν εφημερίδα και έπαιζαν τυχερά παιχνίδια, για την πλάκα τους, με ένα – ενάμισι ευρώ» πρόσθεσε. Ο κ. Κακανάκης αναγνώρισε τον Νίκο Ρωμανό βλέποντας τη φωτογραφία του στο ίντερνετ. Οπως είπε, όμως, πρώτα θυμήθηκε τον Δημήτρη Μπουρζούκο (επίσης εκ των τεσσάρων). «Θυμάμαι ότι ο νεαρός και η κοπέλα συναντούσαν συχνά το άλλο παιδί στο πεζοδρόμιο. Απομακρύνονταν πότε με τα πόδια, πότε με δύο παπάκια» περιέγραψε, βέβαιος ότι πρόκειται για τους Νίκο Ρωμανό και Δημήτρη Μπουρζούκο.

Ο ιδιοκτήτης και οι πελάτες του πρακτορείου δεν είχαν συνομιλήσει με τον Νίκο Ρωμανό, εκτός από τα τυπικά. Ο ίδιος άλλωστε φαίνεται ότι δεν είχε επαφές ούτε με τους υπόλοιπους ενοίκους στην πολυκατοικία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και η διαχειρίστρια μάταια τον είχε αναζητήσει προκειμένου να του δώσει τα κοινόχρηστα και τελικά τα έριξε κάτω από την πόρτα του. Τον Νίκο Ρωμανό και την ψηλόλιγνη κοπέλα θυμάται και ο κύριος Μάριος, νοικάρης γκαρσονιέρας στην ίδια πολυκατοικία. «Μια φορά τους είχα δει να βγαίνουν αμίλητοι από την πολυκατοικία» είπε.

Ελένη Ευαγγελοδήμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.