Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παύση της διοικήτριας του Νοσοκομείου Τρίπολης μετά την έφοδο μελών της Χ.Α.

Φεβρουάριος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με απόφαση Λυκουρέντζου

ΠΠαναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίποληςαύση της διοικήτριας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, Ελένης Σιουρούνη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Η διευθύντρια του νοσοκομείου είχε επιτρέψει έφοδο μελών της Χρυσής Αυγής τα ξημερώματα της Τετάρτης στους θαλάμους των ασθενών για να ελέγξουν εάν οι αποκλειστικές νοσοκόμες είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα.

Μία ημέρα αργότερα, η Ελένη Σιουρούνη συζήτησε το θέμα με εκπρόσωπο της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ακολούθησαν δηλώσεις της «περί ωραίας συνεργασίας με την Χρυσή Αυγή».  «Οι στόχοι μας είναι κοινοί για να περιορίσουμε το πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.  Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα στη διοίκηση να ελέγχει τα στοιχεία των συνοδών των ασθενών.

Η Ελένη Σιουρούνη υποστηρίζει ότι παραφράστηκαν οι δηλώσεις της, κάνοντας λόγο για «κυνήγι μαγισσών».

Αλλαγή γραμμής

Την Παρασκευή, σε γραπτή ανακοίνωσή της, η Ελένη Σιουρούνη υποστήριξε ότι δεν επέτρεψε σε μέλη οποιασδήποτε οργάνωσης να ελέγξουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου, ενώ τόνισε ότι «θα αντιμετωπιστούν από τις αρμόδιες αρχές» «όσα απαράδεκτα έλαβαν χώρα στο Νοσοκομείο». Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι πρόβλημα «παράνομης εργασίας» υφίσταται στη χώρα, προσθέτοντας:«εμείς προσπαθούμε καθημερινά να το αντιμετωπίσουμε στο μέτρο που εκδηλώνεται στο Νοσοκομείο μας».

Αντιδράσεις

«Μετα την κατακραυγή, “ξηλώθηκε” η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Τρίπολης που “έβαλε πλάτη” και έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Χ.Α. Μια μικρή νίκη!» σχολίασε μέσω twitter o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Το ΚΚΕ είχε καταλογίσει ευθύνες στη διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης για την «εισβολή και τη ρατσιστική δράση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, σε ανακοίνωσή του, είχε εκφράσει έντονη ανησυχία και προβληματισμό για τη στάση της Ελένης Σιουρούνη, καταγγέλλοντας ότι δεν ανταποκρίνεται στο θεσμικό της ρόλο.  Είχε τονίσει ότι η κοινή συνέντευξή της με τοπικό εκπρόσωπο κόμματος, εγείρει ερωτηματικά για το αντικείμενο της «συνεργασίας» των δύο πλευρών.

Σχολάζοντας την έφοδο μελών της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο, το Σωματείο εργαζομένων στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της Αρκαδίας είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο να ενοχλούνται ασθενείς και συνοδοί από άτομα χωρίς καμιά εξουσιοδότηση.

www.enet.gr

 

This entry was posted on Κυριακή, Φεβρουάριος 10th, 2013 at 15:51 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply