Επιτέλους νίκη!

Έκλεισε τα αυτιά του!Μετά από 4 αγωνιστικές, που είχαν δημιουργήσει κλυδωνισμούς στην ομάδα, ο ΠΑΟΚ βρήκε εύκολα το δρόμο για το τρίποντο και ανέβηκε -έστω και προσωρινά- στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας!

Ο «Δικέφαλος του βορρά» επικράτησε με… στυλ του ΟΦΗ, (3-1), καθώς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Περογαμβράκη (9’), έκανε την ανατροπή με «μαέστρο» τον Λόρενς που σέρβιρε τα δύο τέρματα σε Κλάους (38’), Κατσικά (45’) και διαμόρφωσε ο ίδιος το τελικό 3-1.

Δεδομένα ο ΠΑΟΚ θα ήταν αυτός που θα… έκανε παιχνίδι και ο ΟΦΗ θα έπαιζε με αντεπιθέσεις. Έτσι κι έγινε από το πρώτο λεπτό. Ωστόσο, οι Κρητικοί φρόντισαν πολύ γρήγορα να αποδείξουν πόσο επικινδύνοι είναι. Στο 9’ ο Κουτσιανικούλης βγήκε τετ-α-τετ, ο Ιτάνζ απομάκρυνε, όμως στην εξέλιξη της φάσης, ο Περογαμβράκης επωφελήθηκε το κενό στην άμυνα του ΠΑΟΚ και με κεφαλιά –μετά από σέντρα του Μπούρμπου-, «πάγωσε» την Τούμπα.

Στο 15’ λίγο έλειψε οι γηπεδούχοι να ισοφαρίσουν, όταν ο Κουρδάκης έκανε κακό γύρισμα στον Αγριμάκη, με τον Κλάους να μπαίνει στη φάση, όμως το σουτ του διεθνή φορ ήταν κακό. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο «Πέρο» βγήκε τετ-α-τετ με τον Ιτάνζ, με τον τελευταίο να απομακρύνει τη μπάλα και τους Κρητικούς να διαμαρτύρονται για πέναλτι. Και κάπου εκεί, ο «Δικέφαλος του βορρά» ξύπνησε, αύξησε την πίεση του και πάλευε για το γκολ. Στο 38’, η άμυνα του ΟΦΗ δεν μπόρεσε να διώξει… με τίποτα, ο Λόρενς «χόρεψε» τον Ιωάννιδη, έκανε τη σέντρα-σουτ, με τον Κλάους με κοντινή κεφαλιά να ισοφαρίζει σε 1-1. Και δεν έμεινε μόνο εκεί ο ΠΑΟΚ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λόρενς εκτέλεσε το φάουλ, ο Κατσικάς έπιασε την κεφαλιά, κάνοντας το 2-1 και την γρήγορη ανατροπή για την ομάδα του.

Αφού είχε βάλει το… νερό στο αυλάκι από το πρώτο μέρος, δεν ήθελε να μπει σε περιπέτειες ο ΠΑΟΚ. Και γι’ αυτό πέτυχε γρήγορα-γρήγορα το τρίτο του τέρμα και ουσιαστικά «καθάρισε» την… μπουγάδα. Ο Κουρδάκης έκανε λάθος διώξιμο, η μπάλα πήγε πλάγια στον Λόρενς, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ, με τον Αγριμάκη να μην μπορεί να απομακρύνει και να γίνεται το 3-1 υπέρ της ομάδας του Δώνη!

Ο επιθετικός μονόλογος των Θεσσαλονικέων συνεχίστηκε, με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να προβάλει αντίσταση. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο ωραία σουτ με τους Σαλπιγγίδη και Ολίσε, ενώ ο Λίνο είχε την πιο σημαντική ευκαιρία για να διευρύνει εκ νέου τη διαφορά, ωστόσο η εκτέλεση φάουλ του, έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Αγριμάκη.

Τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-ΟΦΗ για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Σίλντενφελντ, Κατσικάς, Λίνο, Λάζαρ, Ρομπέρ (51’ Ολίσε), Καμαρά (83’ Β. Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (65’ Πόποβιτς), Λόρενς, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γλύκος, Φωτάκης, Ιντζίδης, Ετο

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Μονιάκης, Κουρδάκης, Σαρ, Ιωαννίδης (80’ Κανούλας), Βερόν, Λαμπρόπουλος, Μπούρμπος, Κουτσιανικούλης (45’ Μακρής), Περογαμβράκης (76’ Νύκταρης), Παπάζογλου.

Στον πάγκο: Γουναρίδης, Μπανούσης, Ζαχαράκης, Βιτώρος.

 

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.