Θρύλος της τελευταίας στιγμής

Αστέρας Τρ.-Ολυμπιακός 0-1 (τελικό)
Με νέα πρόσωπα, με φρεσκάδα, με τον Μίτσελ να ντεμπουτάρει και αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός «δραπέτευσε» από την Τρίπολη χάρη σε ένα τέρμα του Κώστα Μήτρογλου στις καθυστερήσεις. Καλύτεροι οι «ερυθρόλευκοι» «πάτησαν» τον Αστέρα, ο οποίος τελείωσε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σανκαρέ στο 53’. Σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο φινάλε με τον Μπαρτολίνι, αλλά του αρνήθηκε το γκολ ο Μέγιερι.

Με το δεξί το ντεμπούτο για Μίτσελ, ο οποίος ενίσχυσε την ομάδα όταν το χρειαζόταν. Στους 15 βαθμούς η διαφορά από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπέρασε τον Αστέρα. Κακές εμπνεύσεις από τον Τσιώλη, ο οποίος άφησε εκτός και Ουσέρο και Αλβάρες, πράγμα που δεν του βγήκε. Τέλος το εντός έδρας αήττητο για τους Τριπολιτσιώτες.

Πως έπαιξε:

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-3 και αρκετά νέα πρόσωπα. Ο Παπάζογλου πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Φέισα και ο Φετφατζίδης ξεκίνησαν βασικοί. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα. Ο Σερραίος αμυντικός δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μανωλάς και Κοντρέρας στην άμυνα. Ο Φέισα με τον Μανιάτη και τον Μασάντο στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Φετφατζίδης και Αμπντούν δίπλα στον Τζεμπούρ.

Η έλευση του Μίτσελ έφερε… άνεμο αλλαγή στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» με αρκετά νέα πρόσωπα, αλλά σχεδόν την ίδια φιλοσοφία εμφανίστηκαν στο παιχνίδι έτοιμοι να επικρατήσουν από την αρχή και να φύγουν με το τρίποντο από την Τρίπολη. Από την άλλη πλευρά η έμπνευση του Τσιώλη να αφήσει εκτός αρχικού σχήματος τους Αλβάρες και Ουσέρο και να χρησιμοποιήσει τους Φορμίκα και Κουρμπέλη, του έπιασε κατά το ήμισυ. Ο Αργεντινός ντούμπλαρε, με τον Πιπίνη, το μαρκάρισμα είτε του Φετφατζίδη, είτε του Αμπντούν, ενώ αντίθετα ο Κουρμπέλης εκτός από τα πολλά νεύρα που είχε δεν έδειξε κάτι άλλο.

Τα πρώτα 45 λεπτά κύλησαν με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία, να έχει την κατοχή, όμως τελικά δεν έφτασαν στο γκολ, παρά τις κάποιες καλές ευκαιρίες που είχαν. Αντίθετα, ο Αστέρας δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να απειλήσει τον Μέγιερι, ενώ έχασε και τον Περόνε στο 34’. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, όμως με αρκετά νεύρα που προκάλεσαν κάποια φάουλ των παικτών του Τσιώλη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν ακόμα πιο πιεστικός από τον Ολυμπιακό. Πίεση ψηλά, ασφυκτικό πρέσινγκ στο χώρο της μεσαίας γραμμής και πολλές φάσεις από τα άκρα συνέθεταν το σκηνικό, το οποίο έγινε πιο έντονο από την στιγμή της αποβολής του Σανκαρέ μόλις στο 53’. Το γκολ όμως δεν ερχόταν για την ομάδα του Μίτσελ, ο οποίος από τον πάγκο προσπαθούσε να διορθώσει τα κακώς κείμενα με την είσοδο των Μήτρογλου, Βλαχοδήμου και Ιμπαγάσα.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Αστέρας, παρά το ότι έπαιζε με δέκα παίκτες, άρχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, την στιγμή που ο Ολυμπιακός έδειχνε να σκέφτεται περισσότερο την επίθεση. Αυτό φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο και με ένα εξαιρετικό τέρμα του Μήτρογλου στις καθυστερήσεις έφυγε με το τρίποντο και από την Τρίπολη, σπάζοντας το αήττητο των Αρκάδων και ανοίγοντας την διαφορά στους 15 πόντους, από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Αστέρας Τρ.(Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Κουρμπέλης (64’ Αλβάρες), Φορμίκα (46’ Ουσέρο), Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε (34’ Κάφα).

Στον πάγκο: Μπαντής, Γιαλούσης, Έγκον, Καλαντζής.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Παπάζογλου (60’ Μήτρογλου), Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο, Αμπντούν, Φετφατζίδης (64’ Βλαχοδήμος), Τζεμπούρ (81’ Ιμπαγάσα).

Στον πάγκο: Γιαννιώτης, Λυκόγιαννης, Σιόβας, Μοντέστο.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Σαραΐδάρης (Μακεδονίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Χρήστος Οικονόμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.