Τι ποσοστό των προηγούμενων αποδοχών θα παίρνει – Τι ισχύει για τις ασφαλιστικές εισφορές

Διευκρινίσεις για τον υπολογισμό της μισθοδοσίας των υπαλλήλων που τίθενται σε αργία παρέσχε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπογράφεται από την Γενική Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ο υπάλληλος που τίθεται σε αργία λαμβάνει το εκάστοτε οριζόμενο δικαιούμενο ποσοστό των αποδοχών του,

σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι ασφαλιστικές εισφορές διενεργούνται επί του εκάστοτε δικαιούμενου ποσοστού των καταβαλλόμενων την 31-10-2011 συντάξιμων αποδοχών του, δηλαδή σαν να έχει τεθεί σε αργία την 31-10-2011.

Έστω ότι υπάλληλος έχει τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία οι αποδοχές της αργίας ορίζονται στο 75% των αποδοχών του. Συνεπώς, ο εν λόγω υπάλληλος θα υποβληθεί σε ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες θα υπολογίζονται στο 75% των καταβαλλομένων την 31-10-2011 συντάξιμων αποδοχών του.

Στην περίπτωση που ο ανωτέρω υπάλληλος αθωωθεί ή απαλλαγεί και υπό την προϋπόθεση ότι θα του καταβληθεί το υπόλοιπο των αποδοχών του για το χρονικό διάστημα που τελούσε σε αργία, προκειμένου να είναι συντάξιμος ο χρόνος αυτός, θα πρέπει να παρακρατηθούν και από το υπόλοιπο των αποδοχών του οι ανάλογες ασφαλιστικές εισφορές.

www.news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.