Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δείτε πώς θα πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που τίθενται σε αργία

9 Φεβρουαρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τι ποσοστό των προηγούμενων αποδοχών θα παίρνει – Τι ισχύει για τις ασφαλιστικές εισφορές

Διευκρινίσεις για τον υπολογισμό της μισθοδοσίας των υπαλλήλων που τίθενται σε αργία παρέσχε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπογράφεται από την Γενική Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ο υπάλληλος που τίθεται σε αργία λαμβάνει το εκάστοτε οριζόμενο δικαιούμενο ποσοστό των αποδοχών του,

σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι ασφαλιστικές εισφορές διενεργούνται επί του εκάστοτε δικαιούμενου ποσοστού των καταβαλλόμενων την 31-10-2011 συντάξιμων αποδοχών του, δηλαδή σαν να έχει τεθεί σε αργία την 31-10-2011.

Έστω ότι υπάλληλος έχει τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία οι αποδοχές της αργίας ορίζονται στο 75% των αποδοχών του. Συνεπώς, ο εν λόγω υπάλληλος θα υποβληθεί σε ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες θα υπολογίζονται στο 75% των καταβαλλομένων την 31-10-2011 συντάξιμων αποδοχών του.

Στην περίπτωση που ο ανωτέρω υπάλληλος αθωωθεί ή απαλλαγεί και υπό την προϋπόθεση ότι θα του καταβληθεί το υπόλοιπο των αποδοχών του για το χρονικό διάστημα που τελούσε σε αργία, προκειμένου να είναι συντάξιμος ο χρόνος αυτός, θα πρέπει να παρακρατηθούν και από το υπόλοιπο των αποδοχών του οι ανάλογες ασφαλιστικές εισφορές.

www.news.gr

This entry was posted on Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου, 2013 at 20:44 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply