http://3.bp.blogspot.com/-9jRPRCdgWhQ/URUczB2r4LI/AAAAAAABn7E/a7386MgDFgQ/s1600/DSC_0262.jpgΟ Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου & Πίνδου έκοψε, την Τετάρτη 06. 02. 2013 στα κεντρικά γραφεία του, στους Ασπραγγέλους, την πρωτοχρονιάτικη πίτα, μέσα σε κλίμα δημιουργικής αισιοδοξίας, αλλά και έντονου προβληματισμού.

Του εορταστικού μέρους προηγήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ, με θέματα ημερήσιας διάταξης διάφορα τρέχοντα ζητήματα, που απασχολούν αυτή την περίοδο τον Φορέα.

Κατά την κοπή της πίτας ο Πρόεδρος του Φορέα Δρ. Στέργιος Βέργος έκανε σύντομο απολογισμό του έργου, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία κατά το προηγούμενο έτος, θέτοντας ταυτόχρονα υψηλότερους στόχους για το 2013, παρά τα γενικότερα και ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Φορείς Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, αλλά και ο Φορέας της Πίνδου.

Το συνολικό έργο που επιτελέσθηκε, τόνισε ο κ. Πρόεδρος, αξιολογείται ως πολύ σημαντικό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο και αποδοτικότερο, εάν διευκολυνόταν η λειτουργία και δράση του Φορέα από την κεντρική κυρίως διοίκηση.

Για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του ΔΣ, όλα τα στελέχη, τους εργαζόμενους και εποχικά απασχολούμενους στο Φορέα, τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Ζαγορίου, Κόνιτσας, Μετσόβου και Γρεβενών, τις Περιφερειακές Διοικήσεις Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τις συνεργαζόμενες – συναρμόδιες για την προστασία της περιοχής Υπηρεσίες (Δασική, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Θηροφυλακή κ.ά.), τις τοπικές κοινωνίες, τους διαφόρους συλλόγους και επαγγελματικές ομάδες, τα ΜΜΕ, τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και κάθε άτομο ή ομάδα ατόμων που βρέθηκε κοντά στο Φορέα.

http://4.bp.blogspot.com/-gYmIDO4iB6M/URUczoLEj0I/AAAAAAABn7I/Z8WiY-YBZgY/s1600/DSC_0264.jpg

Χωρίς τη συνεργασία όλων των παραπάνω φορέων, δομών και υπηρεσιών δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το έργο, που σε συντομία παρουσιάσθηκε και φυσικά δεν θα τολμούσε ο Φορέας να θέτει υψηλότερους στόχους για το 2013, εάν δεν θεωρούσε τη συνεργασία δεδομένη και για τη συνέχεια, τόνισε ο κ. Πρόεδρος. Επιδίωξη επομένως του Φορέα Διαχείρισης θα συνεχίσει να αποτελεί η διεύρυνση και ενδυνάμωση των συνεργασιών, μέσα από την οποία βγαίνουν ωφελημένοι όλοι οι εμπλεκόμενοι και βέβαια πρωτίστως κερδίζει η περιοχή της Βόρειας Πίνδου, η οποία με το μοναδικό φυσικό και ανθρωπογενές της περιβάλλον αποτελεί τον σπουδαιότερο για ανάπτυξη και αξιοποίηση πόρο της περιοχής.

Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό και απολογισμό του ο κ. Πρόεδρος ευχήθηκε για άλλη μία φορά σε όλους τους παρευρισκομένους «Καλή και δημιουργική χρονιά, προσωπική και οικογενειακή Υγεία, γαλήνη και προκοπή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.