Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χωρίς κανέναν έλεγχο κυκλοφορούν τα αλβανικά οχήματα στη χώρα μας

Φεβρουάριος 8th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πολλές οι κινούμενες καρμανιόλες στους ελληνικούς δρόμους – Το «νεκρό» ΚΤΕΟ Κακαβιάς θα το κάνουν Κέντρο Κράτησης;

• Φόβος και τρόμος έχουν καταστεί τα Αλβανικά …σαραβαλάκια που κατακλύζουν τους δρόμους της Ηπείρου και όχι μόνο.
Δεν πρόκειται μόνο για λεωφορεία, που καθημερινά κάνουν δεκάδες δρομολόγια από την Αλβανία στην Ελλάδα και αντίστροφα, αλλά και για φορτηγά, καθώς και Ι.Χ. που μπαίνουν στην χώρα μας, τις περισσότερες φορές για λίγες μόνο ώρες, με τους οδηγούς τους να κάνουν κάποιες δουλειές στην Ήπειρο (π.χ. στα Νοσοκομεία) και να επιστρέφουν στη συνέχεια στην Αλβανία.
Στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα συγκεκριμένα οχήματα είναι ασυντήρητα, ενώ τις περισσότερες φορές ευθύνονται και για την πρόκληση ατυχημάτων, εξαιτίας της απρόσεκτης οδήγησης ή και της υπερβολικής ταχύτητας την οποία αναπτύσσουν. Εννοείται βεβαίως, ότι σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούν «ουρές» και γενικότερα παρεμποδίζουν την κυκλοφορία εκπέμποντας συχνά «σύννεφα» καυσαερίων.

Το ΚΤΕΟ…
Και όλα αυτά, την ώρα που το ΚΤΕΟ Κακαβιάς έχει εδώ και καιρό σταματήσει να λειτουργεί και ως εκ τούτου ο έλεγχος των παραπάνω οχημάτων στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτος.
Με αφορμή, όμως, τα όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες για την χρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων του ΚΤΕΟ ως Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών στην Ήπειρο (το θέμα «έπεσε στο τραπέζι» των συζητήσεων του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια που βρέθηκε πρόσφατα στα Γιάννινα), ίσως θα πρέπει να εξεταστεί η επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ ή η εξεύρεση ενός άλλου χώρου στα σύνορα, που θα στεγάσει ένα κέντρο ελέγχου.
Άλλωστε, υπάρχει η ανάγκη για ελέγχους, έστω δειγματοληπτικούς, στα Αλβανικά οχήματα που περνούν καθημερινά τα σύνορα. Εκτός βέβαια και αν αυτά …εκσυγχρονίστηκαν τόσο πολύ, ώστε δεν χρειάζονται οι έλεγχοι!

Με σήμα της Ε.Ε.!
Τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση έχουν κάνει σε πολλούς Ηπειρώτες οδηγούς το τελευταίο διάστημα ορισμένες νέες πινακίδες κυκλοφορίας των Αλβανικών οχημάτων, οι οποίες αντί της κόκκινης σημαίας δίπλα στα αρχικά γράμματα AL (από τη λέξη Albania στα Αγγλικά), φέρουν την μπλε σημαία της Ε.Ε.! Η Αλβανία βεβαίως ακόμη δεν είναι μέλος της Ε.Ε. (ούτε καν σε φάση προένταξης δεν βρίσκεται), όμως οι Αλβανοί βρήκαν τρόπο να δείξουν ότι… νιώθουν Ευρωπαίοι!

www.proinoslogos.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 8th, 2013 at 11:42 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply