Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κατάθεση εμπλέκει Μαρκογιαννάκη σε υπεράσπιση επίορκου εφοριακού

Φεβρουάριος 8th, 2013 by Χρήστος Μίμης

«Ο δικηγόρος υπερασπίζεται ανθρώπους και όχι πράξεις», δηλώνει ο ίδιος

Κατάθεση εμπλέκει Μαρκογιαννάκη σε υπεράσπιση επίορκου εφοριακού

Το όνομα του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη, ενέπλεξε στην κατάθεσή του ο δημοσιογράφος κ. Ι. Ντάσκας αναφορικά με την ανάληψη από μέρους του, ως ποινικολόγου, της υπεράσπισης  εφοριακού της Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς.

Πρόκειται για υπόθεση κυκλώματος εφοριακών της συμπρωτεύουσας οι οποίοι βαρύνονται με κατηγορίες για απόδοση ΦΠΑ σε εταιρεία – «φάντασμα» με την επωνυμία «ΑΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΣΟΛΩΝ».

Μάλιστα τα ονόματα δυο υψηλόβαθμων εφοριακών υπαλλήλων του κυκλώματος, «φιγουράρουν» στην λίστα Λαγκάρντ. Αλλά όπως δηλώνει ο κ. Μαρκογιαννάκης, η πελάτης του όχι μόνον δεν ανήκε στο εν λόγω παράνομο κύκλωμα, αλλά όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε «κατοχύρωσε την υπηρεσία».

Ωστόσο, για την εμπλεκόμενη υπάρχουν τρείς καταδικαστικές αποφάσεις και τρεις αθωωτικές ενώ συνολικά βαρύνεται για 19 υποθέσεις, μια για κάθε υπογραφή που έβαζε στα σχετικά έγγραφα.

Το θέμα της πάντως εκκρεμεί στο Εφετείο, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο κ. Μαρκογιαννάκης, δηλώνοντας ότι ανέλαβε την υπεράσπισή της πριν τέσσερις μήνες ενώ ακόμη δεν παρέστη σε καμία δίκη.

Όπως τόνισε, εξάλλου, «ο δικηγόρος υπερασπίζεται ανθρώπους και όχι πράξεις», επισημαίνοντας ότι «είναι ρατσισμός να στερείς από κάποιον το δικαίωμα να έχει δικηγόρο, διότι υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας». «Όταν μάλιστα διαγνώσεις ότι κάποιος είναι θύμα, κάνεις ό,τι μπορείς», ανέφερε, δηλώνοντας βέβαιος ότι η πελάτης του «θα καθαρίσει».

Αρνήθηκε δε οποιαδήποτε συνάφεια της εμπλοκής του ως δικηγόρου στην εν λόγω υπόθεση με το γεγονός ότι δυο μέλη του κυκλώματος είναι στην λίστα Λαγκάρντ, την οποία και διερευνά η προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

 

Σταυρόπουλος Λάμπρος

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 8th, 2013 at 11:01 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply