Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Β. Μαρινάκης: «Ημέρα μνήμης η 8η Φεβρουαρίου»

Φεβρουάριος 8th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια, 21 νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη Θύρα 7

Β. Μαρινάκης: «Ημέρα μνήμης η 8η Φεβρουαρίου»

Συμπληρώνονται 32 χρόνια από τον τραγικό θάνατο 21 νεαρών φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Θύρα 7 του σταδίου «Γ.  Καραϊσκάκης». Στις 8 Φεβρουαρίου 1981, στο τέλος του αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ (6-0) κατά την έξοδο από τη Θύρα 7 τα τουρνικέ ήταν ελάχιστα ανοιχτά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός και να καταπλακωθούν δεκάδες άνθρωποι από εκείνους που αποχωρούσαν από την εξέδρα και δεν γνώριζαν τι είχε συμβεί στα τελευταία σκαλοπάτια.

Με αφορμή την αποφράδα μέρα για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης που μάλιστα ήταν «παρών» σε εκείνο το παιχνίδι, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει ημέρα μνήμης την 8η Φεβρουαρίου.

«H σημερινή ημέρα είναι για τη μεγαλύτερη ελληνική οικογένεια, την οικογένεια του Ολυμπιακού μας, μια ημέρα ιερής μνήμης. Κάθε φορά που ο χρόνος σταματά στην 8η του Φλεβάρη, όλοι μας στρέφουμε τα μάτια μας στον ουρανό και θυμόμαστε με αγάπη και πόνο ανυποχώρητο τα 21 αθώα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7. Η σκέψη όσων ήμασταν εκεί, εκείνο το θλιμμένο απόγευμα, τους ακολουθεί, όπως ακολουθεί και τις οικογένειές τους. Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ αυτούς που έφυγαν σκεπασμένοι με την Ερυθρόλευκη σημαία και θα αγωνίζεται πάντα για να τους κάνει υπερήφανους» αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη.

Γεωργάκης Γιάννης

This entry was posted on Παρασκευή, Φεβρουάριος 8th, 2013 at 17:37 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply