«Ούτε ένα αίτημά μας δεν ικανοποιήθηκε», λένε οι αγρότες

Ραντεβού συνέλευσης την Κυριακή στη Νίκαια από όλα τα μπλόκα αγροτών

«Ψίχουλα» και «εμπαιγμό» χαρακτήρισαν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, μετά την χθεσινοβραδινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, σε δηλώσεις που έκαναν το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν προς αποτίμηση των κυβερνητικών ανακοινώσεων.

Όπως σχολίασαν τόσο ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας όσο και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Κ.Τζέλας, στην ουσία κανένα από τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου δεν ικανοποιήθηκε.

Κάλεσαν δε για την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι στο μπλόκο της Νίκαιας, τους αγρότες και από τα άλλα μπλόκα της χώρας, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, έχουν προγραμματίσει για την Παρασκευή διαμαρτυρία στις 12 το μεσημέρι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στ13:00 στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα, ο οποίος κάλεσε όλους τους αγρότες και τους φορείς να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Ζήτησε από τους αγρότες να συμμετέχουν την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, σε πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνεται στην Λάρισα, με σκοπό από κοινού όλοι μαζί να καθορίσουν τη μορφή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπούτας επισήμανε ότι κανένα από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των αγροτών, «ούτε καν μας ανακουφίζουν», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «στόχος της πολιτείας είναι να μπερδέψει την κοινή γνώμη, που συντάσσεται για πρώτη φορά τόσο δυναμικά στο πλευρό μας, ύστερα από πολλά χρόνια».

Αφού επισήμανε ότι οι αγρότες δεν ζητούν χρήματα, ο κ. Μπούτας υπογράμμισε ότι τα αιτήματά τους συνίστανται στην ανακούφιση και επιβίωσή τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι «ο αγώνας μας δεν έχει κομματική σκέπη και σκοπός μας είναι να συγκροτηθεί μια λαϊκή συμμαχία, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, την οποία υπαγορεύουν ΕΕ και μνημόνια».

«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια»

Εξηγήσεις αλλά και ανάλυση των μέτρων που αποφασίστηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο κ. Τσαυτάρης είπε ότι βρίσκεται σε μια διαρκή επικοινωνία με τους αγρότες, ήδη έχει συναντηθεί με κάποιους εκπροσώπους τους ενώ θα συναντήσει και άλλους απόψε στη Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά το θέμα του πετρελαίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι το αίτημα αυτό δεν μπορεί να ικανοποιηθεί άμεσα και πως η κυβέρνηση το σκέφτεται, σε σχετική ερώτηση.

«Είχαμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε περιληπτικά τι καταφέραμε να συζητήσουμε, τι καταφέραμε να λύσουμε είτε ήταν θεσμικό είτε ήταν οικονομικό ή άλλα από τα αιτήματα των γεωργών μας. Στα επίπεδα του εφικτού, ότι είναι σήμερα εφικτό, ιδιαίτερα με το δημοσιονομικό πλαίσιο κάναμε ότι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα των αγροτών. Θέλω να πιστεύω ότι οι αγρότες θα κατανοήσουν την οικονομική συγκυρία και θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτά τα προβλήματα» είχε πει νωρίτερα ο κ. Τσαυτάρης.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.