Κεκλεισμένων των θυρών διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Γρεβενών, η πολύκροτη υπόθεση βιασμού τριών ανήλικων αγοριών στο Βαθύλακο Κοζάνης, πριν από πέντε χρόνια, με κατηγορούμενο έναν 22χρονο τότε νεαρό από το ίδιο χωριό.

Η δίκη για την πρωτοφανή υπόθεση που συγκλόνισε την κοινωνία του Βαθυλάκου και της ευρύτερης περιοχής, άρχισε προχτές στα Γρεβενά εξέταση μαρτύρων. Αργά το απόγευμα το δικαστήριο διέκοψε λόγω του προχωρημένου της ώρας και η ακροαματική διαδικασία θα επαναληφθεί αύριο, οπότε είναι πιθανόν το δικαστήριο να εκδώσει την ετυμηγορία του.

Να σημειωθεί ότι ο 26χρονος σήμερα κατηγορούμενος κάθεται στο εδώλιο για βιασμό, ασέλγεια και αποπλάνηση. Πιο συγκεκριμένα αντιμετωπίζει τις βαρύτατες κατηγορίες, για αποπλάνηση παιδιών κάτω των 12 ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για παρά φύση ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

Οι παραπάνω πράξεις φέρονται να έλαβαν χώρα στο ίδιο το χωριό του Βαθυλάκου για μεγάλο χρονικό διάστημα από το 2008 έως το 2010. Μάλιστα, ο φερόμενος ως δράστης προφυλακίστηκε για τα βαρύτατα αδικήματα που τον βαρύνουν, αλλά αποφυλακίστηκε μετά την παρέλευση του 18μηνου, δεδομένου ότι δεν είχε πραγματοποιηθεί η δίκη. Μια δίκη η οποία αναβλήθηκε τρεις φορές, αλλά όπως σημειώνουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των θυμάτων – ανήλικων αγοριών, «έφτασε η ώρα της κρίσης». Να σημειωθεί ότι τότε τα θύματα ήταν παιδιά ηλικίας 8, 9 και 12 ετών, όλα από το Βαθύλακο.

Η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, μετά από αίτημα των γονέων των θυμάτων, το οποίο έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.