Σε αγγαρεία εξελίχθηκε το φιλικό παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης»

«Εθνική σούπα», στο 0-0 με την Ελβετία

 

Μπορεί ο Φερνάντο Σάντος να είχε ζητήσει από τους Έλληνες διεθνείς να δουν το φιλικό προετοιμασίας κόντρα στην Ελβετία σοβαρά, προκειμένου να βγάλει χρήσιμα συμπαράσματα εν όψει των προκριματικών Μουντιάλ με τη Βοσνία τον επόμενο μήνα, ωστόσο, εκείνοι δεν τον δικαίωσαν κάνοντας… αγγαρεία στο 0-0 με τους Ελβετούς.

Στο πρώτο ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μέσα στο 2013, αλλά και το τελευταίο πριν από τον «τελικό» με τους Βόσνιους, οι Έλληνες παίκτες δεν άφησαν και τις καλύτερες εντυπώσεις. Για την ακρίβεια, στη Ζένιτσα θα πρέπει να παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο για να προκριθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014.

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική με 4-4-2, κάτω από τα δοκάρια τον Καρνέζη, δεξί μπακ τον Τοροσίδη, αριστερά τον Σπυρόπουλο, με τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά ως δίδυμο στόπερ, στα κεντρικά χαφ Κατσουράνη, Καραγκούνη, με τον Μανιάτη δεξιά και τον Χολέβα αριστερά και στην επίθεση το «δίδυμο» συνέθεσαν Μήτρογλου και Σαλπιγγίδης.

Δυο κεφαλιές του Μήτρογλου (4′, 16′) που έφυγαν άουτ από σέντρες του Σαλπιγγίδη και Καραγκούνη και ένα σουτ του Χολέβα που κόντραρε και έφυγε κόρνερ ήταν οι σπουδαιότερες στιγμές της «γαλανόλευκης» στο πρώτο ημίχρονο. Από την άλλη, η Ελβετία είχε ένα γκολ του Ντζουρού με κεφαλιά στο 34ο λεπτό, το οποίο, όμως ακυρώθηκε σωστά ως επιθετικό φάουλ στον Τοροσίδη.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Τζιόλης πέρασε αντί του Μανιάτη, ενώ στο 57′ μπήκαν και οι Ταχτσίδης, Φορτούνης, αντί των Καραγκούνη και Χολέβα. Η εικόνα της ομάδας έγινε ελαφρώς καλύτερη, χωρίς όμως να δούμε σπουδαία πράγματα.

Στο 70′ ο Σάντος πέρασε και τους Αθανασιάδη, Κονέ στις θέσεις των Μήτρογλου, Σαλπιγγίδη, αλλά ούτε αυτό στάθηκε αρκετό να προσφέρει φρεσκάδα στην ομάδα.

Η καλύτερη στιγμή του ματς ήρθε στο 81′ με το δυνατό σουτ του Ροντρίγκες που έδιωξε σε κόρνερ ο Καρνέζης, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κατσουράνης (86′ Μαυρίας), Καραγκούνης (57′ Ταχτσίδης), Μανιάτης (46′ Τζιόλης), Χολέμπας (57′ Φορτούνης), Σαλπιγγίδης (70′ Κονέ), Μήτρογλου (70′ Αθανασιάδης).

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λιχστάινερ (30′ Μοργκανέλα), Ροντρίγκες, Τζουρού (46′ Κλόζε), Βον Μπέργκεν (75′ Φερνάντες), Ζβέγκλερ, Μπεχράμι (46′ Ινλέρ), Ξάκα, Μπαρνέτα (46′ Στόκερ), Μεχμέντι, Γκαβράνοβιτς (69′ Σεφέροβιτς).

ΔΟΛ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.