Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΕΟΠΥΥ: Δωρεάν και πάλι εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις!

Φεβρουάριος 7th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ανέστειλαν την επίσχεση οι φορείς

Δωρεάν και με πίστωση θα μπορούν και πάλι να κάνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τις εργαστηριακές και διαγνωστικές του εξετάσεις τουλάχιστον στα περισσότερα ιδιωτικά εργαστήρια και κέντρα καθώς τα σωματεία της πρωτοβάθμιας φροντίδας αποφάσισαν να διακόψουν την επίσχεση. Τι τους υποσχέθηκε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Η Συντονιστική Επιτροπή των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συνεδρίασε εκτάκτως προκειμένου να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Ο κλάδος αποφάσισε κατά πλειοψηφία η αναστολή της επίσχεσης των υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Και αυτό διότι ο Αν. Υπουργός Υγείας Μ. Σαλμάς δεσμεύτηεκ να δει με θετικό μάτι τα αιτήματά τους.

Ειδικότερα:

1) ενταλματοποιήθηκε ο Ιούλιος 2012 και ο κλάδος θα πληρωθεί τον μήνα αυτόν το αργότερο στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

2) Επίσης σήμερα δόθηκε εντολή μέχρι την προσεχή Παρασκευή, οριστικοποίηση των καταθέσεων που αφορούν τον μήνα Αύγουστο 2012 στις περιφερειακές διευθύνσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.( πρώην Υ.Π.Α.Δ.), με προοπτική ενταλματοποίησης του την προσεχή Δευτέρα.

3) Υπήρξε δέσμευση του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τον προγραμματισμό αποπληρωμής και του μηνός Σεπτεμβρίου 2012, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού και του Αν. Υπουργού Υγείας για ισότιμη μεταχείριση όλων των παρόχων.

4) Έχει υπογραφεί κατά δήλωση του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) για το ύψος του «κουρέματος» στις παλαιές οφειλές, που από 10% έως τις 15.000 ευρώ και 20% έκπτωση πέραν αυτού του ποσού, το τελικό ποσοστό διαμορφώθηκε στο 10% και 15% αντίστοιχα. Παράλληλα θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει άμεση εξόφληση των εκκαθαρισμένων λογαριασμών από τα ασφαλιστικά ταμεία και προκαταβολή 80% των μη ελεγμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

5) Υπήρξε δέσμευση του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά ότι, μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουμε εξοφληθεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους.

Ωστόσο ο κλάδος παραμένει σε ετοιμότητα σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης να επανέλθει με νέα επίσχεση.

 

iatropedia.com

This entry was posted on Πέμπτη, Φεβρουάριος 7th, 2013 at 20:31 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply