Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Δίκτυο στημένων αγώνων σε Champions League, Μουντιάλ και Euro αποκάλυψε η Europol

Φεβρουάριος 6th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Φτάνουν τα 380 ματς!

Σοβαρές αποκαλύψεις έκανε η Europol, σχετικά με κύκλωμα χειραγώγησης αγώνων, σε Champions League, Euro και Μουντιάλ! Στους 380 στημένους αγώνες που έχουν εντοπίσει οι Αρχές, συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον δύο Champions League (ένας φέρεται να έγινε σε αγγλικό έδαφος), αλλά και παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τα στοιχεία προέκυψαν από έρευνα που διεξάγει η Europol σε συνεργασία με πέντε ευρωπαϊκές χώρες τους τελευταίους 18 μήνες σε όλη την Ευρώπη.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για το θέμα, ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ, είπε: «Έχουμε αποκαλύψει ένα εκτεταμένο δίκτυο παρανομίας. Πρόκειται για δουλειά ενός συνδικάτου του οργανωμένου εγκλήματος από την Ασία που λειτουργεί σε συνεργασία με άλλα κέντρα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μιλάμε για τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει στην Ευρώπη πάνω στα στημένα παιχνίδια και έχει αποφέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε πως αποκαλύψαμε ένα μεγάλο πρόβλημα για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, αλλά φοβόμαστε πως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το κύκλωμα έβγαλε κέρδη 8,5 εκατ. ευρώ από στημένα παιχνίδια, ενώ το υψηλότερο κέρδος από ένα στημένο ματς ήταν 140.000 ευρώ.

Συνολικά υπάρχουν υποψίες πως ήταν στημένα 380 παιχνίδια, στα οποία εμπλέκονται 425 διαιτητές, παράγοντες ομάδες, ποδοσφαιριστές και άλλα άτομα από 15 χώρες, ενώ ήδη έχουν γίνει 50 συλλήψεις.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τετάρτη, Φεβρουάριος 6th, 2013 at 09:09 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply