Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανέπλασαν το πρόσωπο του Ριχάρδου του Γ’

Φεβρουάριος 6th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ανέπλασαν το πρόσωπο του Ριχάρδου του Γ'  Σε ανάπλαση του προσώπου του βασιλιά Ριχάρδου του Γ΄ προχώρησαν οι επιστήμονες, βασιζόμενοι στο κρανίο που βρέθηκε σε χώρο στάθμευσης στο Λέιτσεστερ της Βρετανίας.

Η ανάπλαση πραγματοποιήθηκε αφότου οι αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Λέιτσεστερ, επιβεβαίωσαν ότι ο σκελετός που βρέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι όντως αυτός του Ριχάρδου, καθώς συνέκριναν το DNA από τα κόκκαλα με αυτό απογόνων από την οικογένεια του μονάρχη.

Διαπίστωσαν επίσης πως ο σκελετός ταιριάζει με το σωματότυπο του βασιλιά, καθώς αυτός έπασχε από οξεία σκολίωση, ενώ έφερε κακώσεις στο κεφάλι, που ταιριάζουν με τις συνθήκες θανάτου.

Ανέπλασαν το πρόσωπο του Ριχάρδου του Γ'

Ο Ριχάρδος ο Γ’ είχε σκοτωθεί στην μάχη του Μπόζγουορθ το 1485, σε ηλικία 32 ετών, έχοντας ανέβει στο θρόνο μόλις δυο χρόνια πριν.

Τα πιο αξιοσημείωτα σημεία στο πρόσωπο είναι η μύτη και το πιγούνι που μοιάζουν όντως με τα πορτρέτα του Ριχάρδου τα οποία φιλοτεχνήθηκαν μετά τον θάνατό του.

Το πρόσωπο του Ριχάρδου παρουσιάστηκε επισήμως σήμερα στο Λονδίνο και το μοντέλο αναμένεται να εκτεθεί μελλοντικά στο κοινό.

ΕΘΝΟΣ, BBC

This entry was posted on Τετάρτη, Φεβρουάριος 6th, 2013 at 00:21 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply