5 ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΑΙΤΗΣΗ

Πέντε υποψήφιοι, όλοι τους καθηγητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, θα διεκδικήσουν την πρυτανεία του τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, σύμφωνα με τη διεθνή προκήρυξη, έληξε χτες 4 Φεβρουαρίου, χωρίς τελικώς να υπάρξουν υποψηφιότητες εκτός ιδρύματος, αν και οι αρχικές εκτιμήσεις προέβλεπαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη θέση του πρύτανη στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, από διάφορα ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Από τους καθηγητές ΔΕΠ του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αιτήσεις για τη διεκδίκηση της πρυτανείας κατέθεσαν οι: Νίκος Ασημόπουλος (αντιπρόεδρος του ιδρύματος) Στέργιος Γκανάτσιος (πρώην πρόεδρος), Δημήτρης Ζησόπουλος, Νίκος Μαλαματάρης και Ανδρέας Πετράκης (πρώην πρόεδρος).

Σύμφωνα με τους όρους της διεθνούς προκήρυξης, οι υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη πρέπει να είναι καθηγητές πρώτης βαθμίδας Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, με ελληνική ιθαγένεια, αναγνωρισμένο κύρος, σημαντική διοικητική εμπειρία και άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας. Οι υποψηφιότητες συνοδεύονται από αίτηση υποψηφιότητας και βιογραφικό σημείωμα του ενδιαφερόμενου.

Για την εκλογή του πρύτανη συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή καθηγητών, η οποία παρέλαβε τις αιτήσεις. Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα αξιολογήσει τα ακαδημαϊκά και διοικητικά προσόντα των υποψηφίων και θα παραδώσει την έκθεσή της στο 11μελές Συμβούλιο Διοίκησης του ΤΕΙ. Το Συμβούλιο θα επιλέξει τους δύο από το σύνολο των πέντε υποψηφίων. Τους δύο επιλεγέντες θα καλέσει σε δημόσια ακρόαση, ενώπιον ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας. Στη συνέχεια θα συνεδριάσει και θα ψηφίσει για την επιλογή του ενός από τους δύο, ο οποίος θα είναι ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ο πρώτος που θα εκλεγεί, σύμφωνα με το νέο νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία είναι τα φαβορί για μια θέση στη δυάδα, που θα επιλέξει αρχικά το Συμβούλιο Διοίκησης. Πρόκειται για τους Ν. Ασημόπουλο, Στέργιο Γκανάτσιο και Ανδρέα Πετράκη. Είναι πολύ δύσκολη η πρόβλεψη, ποιος θα μείνει εκτός δυάδας, όπως είναι πολύ δυσκολότερο να «ρισκάρει» κανείς το όνομα του νέου πρύτανη, όποιοι και να είναι οι δύο που θα «κονταροχτυπηθούν» για τη θέση του πρύτανη.
Σε κάθε περίπτωση η εκλογή του πρύτανη αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.