Στην «τσιμπίδα»  του ΣΔΟΕ  698 γιατροί και 312 πανεπιστημιακοί

Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ πιάστηκαν 698 γιατροί και 312 πανεπιστημιακοί ερευνητές οι οποίοι δεν δήλωσαν στην εφορία αμοιβές συνολικού ύψους 6,87 εκατ. ευρώ.

Τώρα καλούνται να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις, με τις αδήλωτες αμοιβές τους και στη συνέχεια να πληρώσουν πρόσθετους φόρους καθώς και προσαυξήσεις για υποβολή εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων

Επίσης το ΣΔΟΕ εντόπισε 502 πρατηριούχους και διακινητές πετρελαίου θέρμανσης, οι οποίοι δεν είχαν δηλώσει στο ηλεκτρονικό σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» τις πωλήσεις τους επιβάλλοντας πρόστιμα ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα όπως έγινε γνωστό πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 1.267 πρόσωπα, τα οποία λάμβαναν αμοιβές από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνών (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δικαιούχοι είναι μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίων καθώς και άλλοι ερευνητές –μέλη Πανεπιστημίων οι οποίοι έχουν καταρτίσει συγκεκριμένα προγράμματα ερευνών . Από τον έλεγχο προέκυψε ότι 312 δικαιούχοι δεν δήλωσαν εισπραχθέντα ποσά αμοιβών συνολικού ύψους 2.58 εκατ. ευρώ.

Επίσης έγινε έλεγχος σε 1.678 περιπτώσεις καταβολής αμοιβών σε γιατρούς από φαρμακευτικές εταιρείες για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα. Προέκυψε πως σε 698 περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν αμοιβές ύψους 4.28 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί ελέγχους και στο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.

Κατά την διάρκεια τους εντοπίστηκαν 502 διακινητές πετρελαίου θέρμανσης, οι οποίοι δεν καταχώρισαν στο ηλεκτρονικό σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» τα στοιχεία για τις πωλήσεις τους Για τον λόγο αυτό επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Τέλος σε αποθήκη στην Θεσσαλονίκη, το Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας εντόπισε και κατέσχεσε 2.919 προϊόντα-απομιμήσεις (πορτοφόλια, τσάντες, γυναικεία αξεσουάρ) επώνυμων οίκων ΝΙΚΕ, PRADA, LOUIS VUITTON , GUCCI, ARMANI κλπ. Ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης της αποθήκης συνελήφθη και οδηγήθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου στον αρμόδιο Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. Η αποθήκη χρησιμοποιείτο ως χώρος προμήθειας παράνομων μικροπωλητών.

www.imerisia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.