“Φύλλο και φτερό” έκαναν το διαμέρισμα στον οδό Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής, απ’ όπου πήραν αποτυπώματα αλλά και DNA. Στις εικόνες που κατέγραψαν και έδωσαν στη δημοσιότητα, φαίνονται φυσίγγια μέσα σε κουριά, θήκη όπλου, βιβλία και πολλά ρούχα.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν μεγάλο αριθμό φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου, 19 καψύλλια, 8 γκαζάκια, κράνη, συσκευή πλαστικοποίησης, usb, δύο πολυμηχανήματα, διαρρηκτικά εργαλεία. Επίσης βρήκαν σημειώσεις, τις οποίες εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή, που περιείχαν οχτώ διευθύνσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση αλλά και δύο νάιλον τσάντες μεγάλου μεγέθους. Οι Αρχές ερευνούν εάν οι σακούλες αυτές χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall, καθώς οι κάμερες από το εμπορικό κέντρο έδειξαν ότι ο δράστης κρατούσε μια μεγάλη νάιλον σακούλα.

Επίσης στο διαμέρισμα βρέθηκε και ένα καρτοκινητό τηλέφωνο και στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι εισερχόμενες και οι εξερχόμενες κλήσεις.

Η πόρτα τους διαμερίσματος έφερε σημάδια παραβίασης, κάτι που οι αστυνομικοί θεωρούν σημαντικό, καθώς εκτιμούν ότι συνεργοί των κρατουμένων προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα και να εξαφανίσουν στοιχεία όταν διαπίστωσαν ότι συνελήφθησαν οι τέσσερις στην Κοζάνη.

Οι Αρχές εντόπισαν το διαμέρισμα, που θεωρούν ότι ήταν κρησφύγετο της οργάνωσης “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς”, όταν κάτοικος της περιοχής είδε τις φωτογραφίες των συλληφθέντων. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής και της σήμανσης έφτασαν στο τετραώροφο κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μικρο διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο είχε νοικιάσει πριν περίπου ένα μήνα ο Νίκος Ρωμανός με πλαστά στοιχεία. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησε μια από τις δυο πλάστες ταυτότητες που βρέθηκαν πάνω στους δυο καταζητούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση λίγο μετά τη ληστεία στην Κοζάνη. Τα στοιχεία αυτά ήταν Γιακουμόπουλος Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας. Στον ιδιοκτήτη είχε πει ότι θα μείνουν μόνο ένα μήνα και το ενοίκιο συμφωνήθηκε στα 500 ευρώ.

Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα έμπαιναν πολλά πρόσωπα σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ανάμεσά τους και ο Δημήτρης Πολίτης που αναγνωρίστηκε από τους κατοίκους από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Όμως στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και άλλα άτομα που διέμεναν στην πολυκατοικία και έχουν εξαφανιστεί.

Ο 20χρονος Νίκος Ρωμανός διαμέσου του συνηγόρου του δήλωσε ότι τα κίνητρά του είναι πολιτικά, ότι είναι αιχμάλωτος πολέμου και ότι δεν είναι θύμα. Όπως λέει ο δικηγόρος του δεν θα υποβάλλει μήνυση για κακοποίηση αλλά επιθυμεί η κακοποίησή του να ευαισθητοποιήσει τις συνειδήσεις των πολιτών ενώ παραδέχεται την συμμετοχή του στην ληστεία και τίποτα άλλο.

Το γεγονός ότι τα αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν τόσο στη γιάφκα στην Καλλιθέα σε σταθερό αντικείμενο όσο και σε αυτή του Βόλου σε μια σακούλα και σε μια εφημερίδα έχει οδηγήσει στον σχηματισμό δικογραφίας, η οποία θα υποβληθεί σήμερα στον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό που ασχολείται με την υπόθεση της εν λόγω τρομοκρατικής οργάνωσης για να του ασκήσει δίωξη για συμμετοχή του σε αυτήν.

Πριν από μερικές ημέρες κάποια μέλη της οργάνωσης παρήγγειλαν δύο πινακίδες με μπλε γράμματα, σύμφωνα με την αστυνομία. Η πρώτη πινακίδα μήκους ενός μέτρου γράφει Φοροτεχνικός Αθήνα, η δεύτερη έχει μήκος 1,70 και γράφει Φοροτεχνική Αθηνών Αθανάσιος Ονεφρος. Πιθανόν αυτές τις πινακίδες να τις έχουν τοποθετήσει σε κάποιο κατάστημα ή σε κάποιο βαν για κάλυψη και ζητούν από τους πολίτες εάν δουν οπουδήποτε αυτές τις πινακίδες να ειδοποιήσουν τις Αρχές.

Το πρωί στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού οδηγήθηκαν οι Μιχαηλίδης και Πολίτης καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στην οργάνωση με βάση τα στοιχεία που βρέθηκαν.

Το μεσημέρι η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα και του τέταρτου που είχε συλληφθεί στην Κοζάνη με γιάφκα της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Συγκεκριμένα αποτυπώματα του Ανδρέα Μπουρζούκου εντόπισαν οι αστυνομικοί στην πρώτη γιάφκα της οργάνωσης στην 25 Μαρτίου στο Χαλάνδρι. Συγκεκριμένα τα αποτυπώματά του εντοπίστηκαν σε πληκτρολόγιο υπολογιστή αλλά και σε ένα μπουκάλι. Επίσης αποτυπώματά του βρέθηκαν και σε σπίτι προφυλακισμένου μέλους της οργάνωσης.

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται και στην βόρεια Ελλάδα, όπου πιστεύεται ότι με τις πλαστές ταυτότητες που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν νοικιαστεί και άλλα σπίτια.

Οι Αρχές αναζητούν μια κοπέλα, η οποία σύμφωνα με τους κατοίκους μπαινόβγαινε πολύ συχνά στο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να πρόκειται για τη γυναίκα που συμμετείχε στη ληστεία στη Φλώρινα και στην επίθεση στο Mall.

Οι δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι τα άτομα της οργάνωσης μπορεί να φθάνουν τα 100, καθώς μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 30 άτομα. Όσον αφορά την οργάνωση θεωρούν ότι από το 2008 έχει διαρκή δράση, δεν έχει ιεραρχία, δρα ενωμένα και συναποφασίζει.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, την Τετάρτη θα πρέπει και οι τέσσερις να μεταβούν εκ νέου στην Κοζάνη για να απολογηθούν στον ανακριτή για το αδίκημα της ληστείας.

Περί βασανισμών καταγγελίας

Την ίδια ώρα, έρευνα για τα βασανιστήρια που καταγγέλλουν ότι υπέστησαν οι συλληφθέντες για την διπλή ληστεία στην Κοζάνη διέταξε, το πρωί της Δευτέρας, η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Παναγιώτα Φάκου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν αληθεύουν οι καταγγελίες, από συγγενείς των εμπλεκομένων στην υπόθεση της τρομοκρατίας και της διπλής ληστείας στο Βελβεντό, ότι υπέστησαν κακοποίηση και σωματική βλάβη από τους αστυνομικούς.

Η αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης επιμένει πάντως ότι η βία στους κατηγορούμενους ασκήθηκε κατά την επιχείρηση σύλληψής τους. “Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης σύλληψης προκειμένου να εξουδετερωθούν οι οπλοφορούντες ληστές και να απελευθερωθεί ο όμηρος ασκήθηκε από τους επιχειρούντες αστυνομικούς η απολύτως αναγκαία επιτρεπτά δικονομική καταναγκαστική σωματική βία κατά την συμπλοκή, τον αφοπλισμό και την εξουδετέρωση της προβληθείσας αντίστασης” σημειώνει η αστυνομία.

Η μητέρα ενός εκ των κατηγορουμένων, του Ανδρέα Μπουρτζούκου, υποστηρίζει ότι οι τέσσερις συλληφθέντες δεν χτυπήθηκαν κατά την διάρκεια της συμπλοκής αλλά στα κελιά τους. “Δεν χτυπήθηκαν στην συμπλοκή, χτυπηθήκανε στα κελιά τους μέσα χωρίς κανένα λόγο. Αυτό επί τέσσερις συνεχόμενες ώρες τον χτυπούσανε στο κεφάλι αφού πρώτα του είχαν βάλει κουκούλα και τον είχαν με τις χειροπέδες δεμένες πισθάγκωνα και ριγμένο στο έδαφος στα γόνατα”.

www.megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.