Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση του δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη (ως μέλος της επιτροπής παρακολούθησης) κατά την συνεδρίαση της 4ης επιτροπής παρακολούθησης του ΕΠ. Μακεδονία-Θράκη 2007-2013 που έγινε στη Δράμα στις 9 Νοεμβρίου 2012, για την Αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Διαβάστε από τα πρακτικά της συνδρίασης:

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΜΩΝ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ κ. Δ. ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ: Ευχαριστώ. Είμαι ο Δήμαρχος Γρεβενών, εκπροσωπώ την περιφερειακή ενότητα Γρεβενών. Ο Δήμος μας είναι το 82% της ενότητας. Είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Ελλάδος και ως εκ τούτο έχει και πολλά και διάφορα προβλήματα και ως εκ τούτο χρειάζεται και τεχνική στήριξη.

Να πω ότι η τεχνική στήριξη μέχρι σήμερα, αυτή της ΜΟΔ, η οποία δόθηκε και μοιράστηκε και δεν ξέρω αν θα ισχύσει όπως μας είπε και ο κ. Γιαννούσης όταν τον επισκέφτηκα ότι θα έρθει στη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας, θα πρέπει να γίνει επανασχεδιασμός.

Δεν μπορεί να δίνεται με κριτήρια πολιτικά ή άλλα. Εμείς έχουμε έργο προτεραιότητας και στο έργο προτεραιότητας δόθηκε τεχνική στήριξη στο αστρονομικό πάρκο του Όρλιακα 145.000 και στη λίμνη της Καστοριάς και το αναφέρω ως παράδειγμα επειδή είναι τόπος καταγωγής του Πετσάλνικου που ήταν Πρόεδρος της Βουλής δόθηκαν 2 εκ.

Δεν μπορεί η κατανομή της τεχνικής στήριξης να γίνεται με τέτοια κριτήρια. Πρέπει να γίνεται με τις ανάγκες που υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, νομίζω η Βίκη τα γνωρίζει, τα έχουμε συζητήσει στην ΠΕΔ, πρέπει να γίνονται με τα κριτήρια τα πραγματικά και τα ουσιαστικά. Θα πρέπει τα έργα που είναι ώριμα και είναι σε τελικό στάδιο και μπορούν να μπουν, αυτά να πάρουν και την τεχνική στήριξη ώστε να υπάρχει απορρόφηση. Τα κριτήρια πρέπει να είναι τέτοια.

Όπως επίσης θα πρέπει οι αξιολογήσεις να γίνονται χωρίς αποκλεισμούς κι εκεί σταματάω.

Σας ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.