Ο Κρις Κάιλ Τον θάνατο από το χέρι ανθρώπου τον οποίο προσπαθούσε να βοηθήσει να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, βρήκε ο πιο φονικός σκοπευτής των ΗΠΑ, πρώην μέλος της επίλεκτης ομάδας seal του αμερικανικού ναυτικού και παρασημοφορημένος για την δράση του στο Ιράκ.

Ο 38χρονος Κρις Κάιλ γνωστός και ως ο πιο «φονικός» ελεύθερος σκοπευτής στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, βρέθηκε νεκρός το Σάββατο μαζί με τον 35χρονο Τσαντ Λίτλφιλντ, επίσης βετεράνο του αμερικανικού στρατού.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν τρίτο άνδρα που υπηρέτησε στο Ιράκ, τον 25χρονο Έντι Ρέι Ρουθ, ως ύποπτο για τους φόνους.

O συλληφθείς φέρεται να άνοιξε πυρ στο ράντσο Rough Creek Lodge και στην συνέχεια διέφυγε με φορτηγάκι που ανήκε σε ένα από τα δυο θύματα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Έπειτα μετέβη στο σπίτι της αδερφής του, στην οποία και ομολόγησε την πράξη του. Εκείνη ειδοποίησε την αστυνομία και ο Ρουθ συνελήφθη αρκετές ώρες μετά, κοντά στο σπίτι του, στο Λάνκαστερ του Τέξας, πάνω από 110 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας.

Ο συλληφθείς για την δολοφονία

Ο συλληφθείς για την δολοφονία

Τα κίνητρα του διπλού φονικού είναι ασαφή, ωστόσο όπως σημείωσε ο σερίφης Τόμι Μπράιαντ, ο ύποπτος κατά πάσα πιθανότητα έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα που σχετίζονται με την στρατιωτική του θητεία.

«Ο Κρις πέθανε κάνοντας αυτό που γέμιζε την καρδιά του με πάθος-να βοηθά τους στρατιώτες να πολεμήσουν την διαταραχή του μετα-τραυματικού στρες (PTSD)» δήλωσε ο Τράβις Κοξ, επικεφαλής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, στην ίδρυση της οποίας είχε συνδράμει ο ελεύθερος σκοπευτής και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κοξ στο Associated Press, ο Ρουθ έπασχε από PTSD και τόσο ο Κάιλ όσο και ο Λίτλφιλντ, τα δύο θύματά του, προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν.

Ο Κάιλ, ο οποίος υπηρέτησε στο Ιράκ και παρασημοφορήθηκε, βοήθησε να καθιερωθεί ένα πρόγραμμα για τους στρατιώτες που υποφέρουν από τη διαταραχή του μετα-τραυματικού στρες (PTSD) το οποίο προκαλείται μετά την επιστροφή τους από τη μάχη.

Επιστρέφοντας από το Ιράκ, ο Κάιλ- τον οποίο οι Ιρακινοί αντάρτες τον αποκαλούσαν «ο διάβολος» και τον είχαν επικηρύξει για 20.000 δολάρια- έγραψε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «American Sniper» που έγινε μπεστ σέλερ.

Τα επίσημα στοιχεία του Πενταγώνου δείχνουν ότι σκότωσε 160 ανθρώπους, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις του ίδιου του σκοπευτή, τα θύματά του ξεπερνούν τα 250, γεγονός που τον κατέταξε στην πρώτη θέση των ελεύθερων σκοπευτών στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο ίδιος δεν έδειχνε να έχει ιδιαίτερες τύψεις για τις δολοφονίες και μάλιστα σε συνέντευξή του στο BBC, είχε δηλώσει ότι πίστευε πραγματικά πως όλοι όσοι είχαν πέσει νεκροί από τις σφαίρες του, ήταν κακοί άνθρωποι.

«Όταν θα έρθω αντιμέτωπος με τον Θεό, θα υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία θα πρέπει να απολογηθώ, αλλά το ότι σκότωσα αυτούς τους ανθρώπους δεν θα είναι ένα από αυτά» είχε δηλώσει χωρίς ενδοιασμούς.

ΕΘΝΟΣ, BBC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.